Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda s jablečnou šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 352 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny51,30 g
Tuky40,43 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 518 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy228,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a promícháme. Krok 2: V míse ušleháme bílky na tuhý sníh. Krok 3: Přidáme žloutkovou pěnu a zlehka ručně metličkou prošleháme. Krok 4: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200´C asi 10minut. Krok 5: Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a i s utěrkou svineme. Krok 6: Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jablečnou šlehačkou ( trochu šlehačky si odložíme na zdobení), znovu svineme, povrch potřeme jablečnou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo podle vlastní fantazie dozdobíme. Krok 7: Jablečná šlehačka: Jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, podlijeme vodou, posypeme cukrem a přikryté dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přisladit. Vodu vydusíme, vymícháme na kaši a necháme vychladnout. Do vyšlehané šlehačky se ztužovačem zlehka přimícháme jablečnou kaši.

Zveřejněno 19. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s jablečnou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JW8J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s jablečnou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JW8J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

:yes:Vyborna roláda :yes::yes::-K

Evi moc jsme si pochutnali:yes:, děkuji moc za recept. Jen piškot dělám podle sebe, párkrát jsem se spálila, tak už neriskuji ;-) Posílám fotku ;-) Určitě jsem nedělala naposledy :-K

:-p:yes: určitě vyzkouším, zajímavý nápad:-K

tak tohle bych spráskala.. ani bych nemrkla.. :-8;-):-p:-D:yes::yes:
krása veliká:-K:-K:-K:yes::yes:

Bahula:;-)

krása jako vždy:-p:yes::yes:

Jahůdko, ořechy nejsou opražené pouze válečkem rozdrcené:-! Kdybych přidala do krému banán už by to nebyla "Jablečná šlehačka", ale úplně něco jiného;-). Nám chutnala roláda, tak jak je:-p. Holt každý má jiné chutě a já to respektuji. O Tvém "Základním receptu na roládu" vím, ale bohužel jsem zvyklá na ten svůj;-):-K.

Andrea: tento krém jsem taky kdysi dávno dělala, také se mi zdál nevýrazný, tak jsem přidala tvaroh a banán:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis...
Bahula: Čokoláda+ořechy tomu dají určitě jiný šmrnc, ale ořechy v receptu vůbec nevidím a Ty jsi je opražila??, nebo se mi to zdá;-)

:yes::yes:to je nádhera...až se mi sbíhají sliny :yes::yes:

Možno to záleží aj na druhu použitých jabĺk. Napr. golden deliciousky u nás nechutia ani v štrúdli, sú tak trochu "fádne", jonatánky nám viac vyhovujú...

Andrea:To jsi rychlá, když už jsi roládu vyzkoušela. Mohla jsi přidat fotku:-! Roláda je nejlepší na druhý den až se uleží. Krém je velmi jemný a když se roláda obalí v nastrouhané čokoládě a ořechy:-p:-p:-p A nakonec máš pocit, že ti někdo recept nutí;-):-K

1974andrea: A aspoň pár kapek rumu určitě, jak píšu: prostě krém mi zabral víc času než roláda, kterou dělám často právě kvůli jednoduchosti a rychlosti, když spěchám.

Andrea:Možná zkusit přidat při vaření jablek pár hřebíčků a kousek skořice;-)

Vyzkoušela jsem, ale tomu krému něco chybí. Je to chuťově nevýrazné, muselo by se to nějak víc dochutit. Takže zbytečně zdlouhavá příprava kvůli vaření, recept na roládu mám stejný v tom problém není, ale příště zůstanu u své náplně.:-(

Tak roládu jsem si vytiskla a v nejbližší době upeču. Těsto dělám úplně stejně, ale ta náplň ........:-O:-p:yes:

Teda na tu se sliny sbíhají...určitě bude mňam. Moc se Ti povedla ta náplň!:yes::-K

Evička, maris nepreháňa. Presne sformulovala to, na čo myslím aj ja...

maris: Nepřeháněj, máš překrásné fotky a vždy tiše závidím ty Tvoje hřiby :-K:-K:-K
Všem děkuji za milé komentáře:-K:-K:-K

Tak bych si ji Evi dala, ani nevíš, vše zde již bylo řečeno, musím souhlasit, lehká krása;-):-K:yes:

Opravdu dalsi skvostne dilko Bahulcino:-K

:-pnádhera:yes:

Kdybych neviděla kolem rolády písmenka, tak jsem schopna si nabídnout, jak moc jsou ty fotky "živé" a o chuti vůbec nepochybuji, takže 10. bodík :-p:-K:yes:

Lehoučké jako vánek, Evi super:-p:yes:

Profesionální výtvor:-O:-O:-O:yes::yes::yes:

Jana Remkova: Jani děkuju:-K, ale Eva má všechno takové upravené, dotažené do posledního detailu, jak jídlo, tak fotky. Moc krásné:yes::-)

:-KBahulčina roláda-další perla mezi dobrůtkami.Nejde jinak než žasnout a slintat.:-O:yes::yes::yes::yes:

maris: to určitě nemyslíš vážně, že?;-) Ty jsi přece na takové věci šikula jedna z mnohých zde. Máš jedny z nejhezčích fotek, Maruško;-)

Ty naše cukrářko, to je zase krása:-p

Evi, když vidím ty Tvé skvostné a nádherně nafocené moučníky, tak ztrácím chuť cokoliv upéct, ve srovnání s Tebou je to vždycky fiasko;-(:-)):-))
Ty máš :yes:+:-)

Moc hezke a urcite i chutne
plus

Tématické fráze:
jablečná roláda, jablečná šlehačka, roláda se šlehačkou, roláda se šlehačkou a jablky, bílková roláda se šlehačkou a jablky, recepty šlehačkové, šlehaná roláda s nádivkou, slehackova rolada, rolada s jablky a šlehačky, roláda s jablečnou náplní, testo na strudli, rolada se slehackovou naplni, jahody druh evi, šlehačková nápln do rolády, jablečná nápln do rolády, recepty ma rolády, jablkova rolada se slehackou, pispiskotova rolada, top recepty roláda, jablečná rolada videorecept

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, čokoláda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, jablko, cukr vanilkový, voda

Přidat fotografie receptu