Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové sabdží

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie603 kJ /
144 kcal
Bílkoviny2,60 g
Tuky1,74 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo. Krok 3: Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Krok 4: Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme. Krok 5: Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí. Krok 6: Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Zveřejněno 21. 9. 2012

Poznámka autorky petram

Inspirovala jsem se zdejším receptem na cuketu po indicku, trochu jsem ale pozměnila suroviny a zcela postup, takže z toho nakonec vznikl docela odlišný recept.

http://www.toprecepty.cz/recept/28948-cuketa-po-in...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13GV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13GV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

netykavka 23. 8. 2013 19:29
Trochu to ztrácí smysl sábdží, když původně se v hnutí Hare Krišna nepoužívá česnek ani cibule..:-((

yes:-!:yes::yes::yes::yes:

děkuji:-K

BILKOVAI: Já bych to vyzkoušela i bez koriandru, obzvlášť pokud nejsi zvyklá ho používat, neměl by Ti tam chybět. Navíc je součástí kari koření i garam masala, takže se i tak do konečného jídla dostane ;-) Pokud vyzkoušíš, těším se na komentář a případné foto :-)

BILKOVAI:Sice nejsem autorka, ale myslím, že ten koriandr by tam chyběl, pro indickou kuchyni je zásadní.Ale pozor, hodně lidí ho v jídle nesnese;-).

musí tam být prosím ten koriandr? Všechno ostatní mám doma;-)

Cuketu mám moc ráda a už dlouho jsme ji neměla, díky za tip, vypadá to výborně a jednoduše, určitě vyzkouším:-) :yes:

Zajímavý receptík:-p+6:yes:Hezky připraveno:-K

Cuketu moc nemusím, ale některé ty cuketové recepty vypadají tak lákavě, že bych neodolala. Teto patří k nim :yes:

WAW!!!:-O:yes::yes::yes::yes:

Sabdží mám ráda i všechny indické chutě. U nás dělají v restauraci květákové sabdží, jednou jsem vyzvěděla recept a mám ho i tady přidaný;-). Je to dobrota. Cuket mám ještě spoustu, zatím posílám bodík a zrealizuji:-p:yes:

Tématické fráze:
sabdží, sabdží recept, hare krišna recepty, cuketa po indicku, cuketové sabždí, recepty hare krisna, sabždí, co je to sabdží, cuketa recepty, cuketove sabzi, krišna recepty, indické recepty cuketa, hare kršna recepty, recepty krišna, cuketa indické recepty, recepty na pokrmy hare krišna, cuketa s rýží po indicku, recepty, hnutí haré krišna, recept sabdzi, hare krišna co mám ráda recepty

Suroviny:
cuketa, cibule bílá, olej, pasta česneková, koření garam masala, římský kmín mletý, římský kmín celý, koriandr sušený, jablko, sůl

Přidat fotografie receptu