Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 715 kJ /
1 844 kcal
Bílkoviny103,88 g
Tuky142,73 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 597 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,53 g
Sacharidy33,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a jednou či dvěma lžícemi mléka. Krok 2: Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs. Krok 3: Přimícháme zelenou cibulku, kterou jsme nakrájeli na velice tenoučká kolečka. Krok 4: Vše smícháme s mletým masem, nepatrně dosolíme (směs obsahuje 20% soli, takže stačí již jen špetka) a opepříme. Krok 5: Necháme odstát asi půl hodiny a poté navlhčenýma rukama tvarujeme placičky (zvednou se), které klademe na vymazaný plech. Krok 6: Pečeme při 200°C asi 25-30 minut. Krok 7: Cukety nakrájíme na slabé plátky, které zasolíme a necháme vyplakat asi půl hodiny. Krok 8: Potom je vložíme do většího síta, propláchneme studenou vodou a dobře osušíme. Krok 9: Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka, česnek na plátky a slaninu na úzké špalíčky. Krok 10: Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a postupně opékáme plátky cuket dozlatova. Krok 11: Opečené dáváme na sítko s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Krok 12: Na výpeku (přebytečný případně slijeme) osmažíme pokrájenou slaninu, přidáme proužky cibule a plátky česneku, opečeme je dozlatova, vrátíme plátky cukety, polijeme smetanou a necháme tekutinu odpařit. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Krok 13: Při servírování klademe masové bochánky na cuketovou směs, zasypeme jemně strouhanou holandskou goudou a jako přílohu volíme jemnou bramborovou kaši nebo dozlatova opečené bílé pečivo.

Zveřejněno 21. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YDB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YDB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

kristinka 9. 3. 2015 13:09
Mohu se zeptat čim nejlépe vymazavate ten plech pod bochánky?

mman2580 6. 8. 2014 13:08
Skvělé, dneska jsme to doma vyzkoušeli, mělo to velký úspěch :-):-p:yes::-))

lákavé. dostal jsem na to hlad. bodík a jistě vyzkouším:-))

Bibi, mám velkou radost. A ty fotky máš opravdu překrásné. Jako ostatně vždy, poslední dobou.:yes::-K

vypadá to skvělě...BIBI také se ti moc povedlo hamání:yes::yes::yes:

Bibinka: máš moc krásné foto, ta barvička bochánků i brambor, to je dokonalost sama:-K:yes::yes:
recept hezký;-):-K

Eliza:Elizo, koření se koupilo v Kauflandu, jak mi poradila Ivetka;-)a dílo hotovo. Pochutnali jsme si, bodíka jsem už dala, tak tam máš jen fotky(snad to nevadí). Na tom talíři to není tuk, to je šťáva z cuket a masa a je eňo ňuňo. Eli díky za recept:yes:

:-):yes:

:yes::yes::yes::-K

Bibinko, to koření koupíš běžně, např. v Tescu, Kauflandu;-) Je opravdu moc dobré:-p

Eliza:díky za odpověď i když mě moc nepotěšila s tou směsí, budu si jí muset koupit:-(jen nevím, zda bude v marketech:-?

Krásný recept, sezónní a přesto originální a nápaditý :yes::-K. Elizo, kdy si konečně otevřeš restauraci? Tohle jídlo bych si tam hned objednala ;-).

Recept se mi moc líbí.:yes: Jen bych se chtěla zeptat, jestli místo smetany můžu použít vývar? Všimla jsem si, že hodně používáš smetanu ve svých receptech, ale já se jí snažím při vaření vyhýbat. Děkuji za odpověď, ráda bych totiž receptík vyzkušela. Cuket máme zatím pořád dost a to koření na francouzské brambory mě taky nenapadlo dát do masa.:-O

Ta cuketová směs se mi líbí:yes:

moc se líbí tento recept:-p:yes::yes::-K

Ahojky, děkuji za komentáře a body. K tomu koření - ono to vlastně tak úplně koření není, je to směs na zapékání, která obsahuje sušený sýr, bramborový škrob a bylinky. To maso to spolu s vajíčkem pěkně spojí a zároveň ochutí lehce do sýrové chuti. Mám tu směs moc ráda, ta se jim povedla...:yes:

Bibi, takže ta směs vlastně nahradit nejde, jedině nastrouhaným sýrem a solamylem, ale to už bude jiný recept...;-)

Bibinka:Bibi, Eliz píše, že bramb. kaši či opečenou bagetku;-).Koření na fr. brambory mám také moc ráda, obsahuje sýr a pažitku a je skvělý a jakékoliv zapékání, v karbanátkách musí být taktéž výborné.
Přidávám odkazhttp://cz.kotanyi.com/produkty/prehled-produktu/pr....

Bibinka: No přeci Eliza jako přílohu dávala ty cukety, ne? :-))

Elí, moc pěkný recept, který budu realizovat zaručeně příští týden a je docela možné, že to udělám už v neděli, ale to koření na francouzské brambory nemám:-(mysláš, že by to bylo dobré i s jiným, ale jakým-třeba oregano, bazalku....jakou si dávala přílohu:-?
Dávám jasný 9.bod:yes:

Hmm, mám v lednici dvě cukety a dumal jsem co s nimi :) Inspirace na přílohu.
:yes:

Tak toto bych si dala opravdu s chutí:yes::yes:

Tyto karboše by mi určitě chutnaly.:yes::-D

To vypadá hodně dobře, už jsem si to uložila a příležitostně vyzkouším.

moajli: A to jste uvařil/a v noci? :-D :-D To jste tedy rychlík.:-D

Děkuji za nápaditý recept na možnost úpravy cuket. Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající, zařazuji mezi stálé domácí recepty

Recept mě zaujal, koření sice neznám, ale podívám se po něm. Ukládám a posílám 2. bodík:yes:

Eli, cukety už jsem zpracovala, ale na tomto bych si velmi pochutnala a zřejmě mi to nedá, abych si podle Tvého receptu neuvařila :-p;-):yes:+1:yes::-K

Tématické fráze:
masove smesi, recepty na masové směsi, cuketové směsi, cuketová směs s masem, francouzské brambory s cuketou, francouzké masové recepty, francouzské brambory z cukety, francouzské recepty, jídla ze smesi mas, masova smes se smetanou, francouzske masove kulicky, francouszke pecivo, nápadité recepty, francouzská směs, cuketova směs, masové karbanátky s cuketou, masový bochánek, francouzský masový koláč, francouzské.masove placicky, cuketa a masová směs

Suroviny:
maso mleté, koření francouzské brambory, vejce, cibulka zelená, mléko, pepř, sůl, cuketa, cibule, slanina, česnek, smetana, sýr gouda, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu