Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sypaný jablečný koláč

Zpestřete si kávu po nedělním obědě moučníkem. Upečte jablečný koláč, který již za hodinu provoní váš domov skořicí a vanilkou a vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale i vašim strávníkům.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

leosek leosek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 025 kJ /
4 547 kcal
Bílkoviny45,75 g
Tuky212,47 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy594,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme a oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a přimícháme skořici (můžeme použít i nastrouhaná zavařená jablka). Krok 2: Troubu předehřejeme na 150 °C. Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady. Krok 3: Na plech dáme pečicí papír. Nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, posypeme zbytkem mouky. Navrch nastrouháme (nebo nakrájíme) máslo. Krok 4: Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Krok 5: Upečený moučník nakrájíme. Porce můžeme ozdobit mátou nebo šlehačkou.

TIP: Oblíbené dobroty s jablky

Zveřejněno 22. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sypaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE2g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sypaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE2g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

leosek: Proč je mouka uvedena dvakrát: :-O mouka 2 sklenice a ještě 3 dcl polohrubá mouka.
A jaká má být ta první mouka - hladká? :-?
NEBO je to jen špatně napsané??? :-?

Leošku,nezlob se na mně,ale jaké ptákoviny máš na mysli:-?já jsem myslela svůj recept,protože ten můj nebyl s jablky;-)švédský a karlštejnský je rozdíl:-))tvůj jsem neměla vůbec na mysli a nevadí mi:-))jednalo se pouze jen o můj recept:-))nevím,kdo ho tam přidával do podobných...já ne;-)už je vyřešeno,tak nevím,proč se rozčiluješ;-)ten tvůj mi fakt chutnal a proti němu nemám nic:-))

jarda Kadic:Tak teda sory:-D:-D

ruzena: Takto vidíš,kdyby tady nebyl ten tvůj s tvarohem,tak bych dneska žádnej koláč neměl,protože jablka nemamo,ale tvaroh mamo:-!:yes::yes::-D:-D:-D:-D

leosek: Růženka myslela odstranit ten její--podobný,ně tvůj:-)):-)):-))

ruzena:Tak napřed chutnal,a ted odstranit,tož nevím:-?:-?:-?:-?:-?:-?

ruzena: Takto vidíš,kdyby tady nebyl ten tvůj s tvarohem,tak bych dneska žádnej koláč neměl,protože jablka nemamo,ale tvaroh mamo:-!:yes::yes::-D:-D:-D:-D Původně jsme chtěli dělat něco jiného,nakonec jsme udělali švédský,už je pryč,odvezli si ho “mladý“are h pár kousků,co nám zbylo,padlo ke kafi.:yes:

Tak už ho někdo odstranil:-O:-))díky:-D

ruzena: Růženko můžeš sama odstranit z podobných receptů ten který tam nechceš, klik na podobné a uvidíš pod receptem ODSTRANIT, tak klik a je fuč ;-);-)

Proč tu mám v podobných můj švédský koláč:-?ten nemá s karlštejnským vůbec nic společného:-Otam není žádné jablko,je jen z tvarohu:-Oto je blbost...kdo to tam dal:-?:-?:-?:-?:-?:-?chci ho odstranit:-O:-O:-O:-//

Dnes jsem upekla a je fakt mooooc dobrý:yes::yes::yes::-D:-D:-D:-K

nejen, že je skvělý:yes::-D ale je rychlý i na přípravu a pak i rychle zmizí:-p

Nedávno ho dělal v pořadu Prostřeno Pavel Vítek jako "Karlštejnský koláč" ..

Také dělám s tvarohem, je tady hodně receptů právě s tvarohem. S jablíčky musí být taky moc moc dobrý a zcela jistě ho vyzkouším. Recept ukládám a posílám bod.:yes:

:yes::yes:

Míša z Hradce 22. 9. 2012 13:30
Dělám podobně s jablky, ale i s tvarohem. 3 hrnky poloh. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, ztuhlé máslo pak nastrouhané. Na néplň: 3 tvarohy, půllitr mléka, 3 vejce, cukr dle chuti, rozinky. Postup je stejný u výše uvedeného receptu. Je opravdu výborný, nádherně voní máslem.

Tématické fráze:
karlštejnský jablečný koláč, karlštejnský jablečný koláč pavla vítka, sypany koláč, karlštejnský jablečný koláč recept, jablečný koláč pavla vítka, sypaný koláč s jablky, karlštejnský koláč pavla vítka, karlštejnský koláč, sypaná buchta s jablky, jablecny kolac, koláč pavla vítka, pavel vítek jablečný koláč, sypaný koláč pavla vítka, kolac podle pavla vitka, karlštejnský koláč pavel vítek, jablkový koláč pavla vítka, karlštejnský koláč jablkový, jablečný koláč recepty, sypany jablkovy kolac, jablečný koláč pavel vítek

Suroviny:
jablko, cukr vanilkový, skořice mletá, máslo, mouka polohrubá, cukr

Přidat fotografie receptu