Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové kuře ve vinné šťávě

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 593 kJ /
859 kcal
Bílkoviny1,56 g
Tuky68,80 g
Vláknina1,04 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy7,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Krok 2: Smícháme polovinu rozmarýnu a tymiánu s veškerou petrželkou a libečkem a přidáme asi 40 g másla a hořčici. Bylinkovo-hořčičným máslem plníme obě kuřata. Krok 3: Zbylé máslo rozehřejeme, kuřata máslem ještě potřeme, osolíme a opepříme a pokmínujeme. Krok 4: Vložíme je do předehřáté trouby na plech a pečeme je asi 25 minut. Během pečení kuřata ještě několikráte obracíme. Poté je z plechu vyjmeme, flambujeme v 25 ml whisky, vrátíme na plech a podlijeme vývarem. Krok 5: Vše necháme v troubě péci ještě asi 25 minut. Často přeléváme vypečenou šťávou z kuřete. Ke konci pečení přidáme ke kuřatům předvařené brambory (pokrájené na půlky) a pečeme na jednom plechu dozlatova ještě několik minut. Kuřata a brambory poté vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 6: Výpeček rozředíme sherry, portským vínem a zbylou whisky a na prudkém plameni vaříme ještě asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé bylinky. Krok 7: Kuřata rozporcujeme, upravíme na talíři a přelijeme vinnou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.

Zveřejněno 22. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Nechtěla jsem dávat do postupu alkohol, aby nebylo zle, tak na přání Iljušky dávám. Jinak, když máte doma jen portské víno, tak je to také výborné i bez sherry i whisky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové kuře ve vinné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j60l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové kuře ve vinné šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j60l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-p:yes:

Jana Remkova: i já to nemívám,:-8 ale malá má dnes narozky 10 let a tak dělám po 100 letech;-):-)) dort a také i tento pokrm;-)

Super, Ivo, zajímavá kombinace vína, Whisky a sherry. Bohužel, doma to běžně nemám a dnes to určitě nekoupím.;-)

Iljusa: máslíčko dej, kam jsi zyvklá, tzn. všude;-)

Iljusa: tak já to tam napíši do poznámky dolů, váhala jsem, co s tím, díky:-K

Ivanko, já bych tam ten další alkohol klidně napsala, lidi mají zásoby a zachvilku bude na krámu jiný ;-), jen ať je ten receptík celý :-) ;-) To máslíčko můžu i pod kůži viď?Vypadá to moc hezky - tak šťavnatě ;-)

Iljusa: Iljuš, už je tam jednička před tou 50 ml;-), no měl by tam být i jiný alkohol, ale nemohu to psát dnes a nyní, nejde to. Mělo by se to flambovat ještě s jiným alkoholem, ale tak jsem improvizovala podle receptu babičky, která to kombinovala ještě dál.:-K

Ivanko, jen 50 ml vína do receptu a ještě rozdělit??

Tématické fráze:
vypcky z kurete, kuře na šťávě, kuře na portském víně, kure na portskem, vaříme na portském, vaříme s portskym vínem, kuře a bylinkové brambory, kuře portské, ku5e s portskym, kuře s omáčkou, kuře a omáčky, bylinkove masličko recepty, recept kuře na štavě, kam dávat bylinkovou sůl, bylinkova šťáva, kdy dávat bylinky pod kuře, pečené kuře s portským vínem, pečené kuře s omáčkou s portského, kuře na whisky, výpeček

Suroviny:
kuře, tymián, petrželka, rozmarýn, libeček, hořčice, máslo, sůl, pepř, vývar kuřecí, víno portské, whisky, sherry, kmín celý, brambory

Přidat fotografie receptu