Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 593 kJ / 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,56 g |
Tuky | 68,80 g |
Vláknina | 1,04 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 7,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme.
Krok 2: Smícháme polovinu rozmarýnu a tymiánu s veškerou petrželkou a libečkem a přidáme asi 40 g másla a hořčici. Bylinkovo-hořčičným máslem plníme obě kuřata.
Krok 3: Zbylé máslo rozehřejeme, kuřata máslem ještě potřeme, osolíme a opepříme a pokmínujeme.
Krok 4: Vložíme je do předehřáté trouby na plech a pečeme je asi 25 minut. Během pečení kuřata ještě několikráte obracíme. Poté je z plechu vyjmeme, flambujeme v 25 ml whisky, vrátíme na plech a podlijeme vývarem.
Krok 5: Vše necháme v troubě péci ještě asi 25 minut. Často přeléváme vypečenou šťávou z kuřete. Ke konci pečení přidáme ke kuřatům předvařené brambory (pokrájené na půlky) a pečeme na jednom plechu dozlatova ještě několik minut. Kuřata a brambory poté vyjmeme a udržujeme v teple.
Krok 6: Výpeček rozředíme sherry, portským vínem a zbylou whisky a na prudkém plameni vaříme ještě asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé bylinky.
Krok 7: Kuřata rozporcujeme, upravíme na talíři a přelijeme vinnou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 22. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové kuře ve vinné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j60l
Moje poznámka
Bylinkové kuře ve vinné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j60l
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 13 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 13 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štafetky - rychlé a jednoduché
Neregistrovaný před 1 hodinou
Cheesecake
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Fofr buchta
Neregistrovaný před 2 hodinami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 2 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 4 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
vypcky z kurete,
kuře na šťávě,
kuře na portském víně,
kure na portskem,
vaříme na portském,
vaříme s portskym vínem,
kuře a bylinkové brambory,
kuře portské,
ku5e s portskym,
kuře s omáčkou,
kuře a omáčky,
bylinkove masličko recepty,
recept kuře na štavě,
kam dávat bylinkovou sůl,
bylinkova šťáva,
kdy dávat bylinky pod kuře,
pečené kuře s portským vínem,
pečené kuře s omáčkou s portského,
kuře na whisky,
výpeček
Suroviny:
kuře,
tymián,
petrželka,
rozmarýn,
libeček,
hořčice,
máslo,
sůl,
pepř,
vývar kuřecí,
víno portské,
whisky,
sherry,
kmín celý,
brambory
Komentáře (8)