Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 206 kJ /
766 kcal
Bílkoviny14,37 g
Tuky30,58 g
Vláknina26,76 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy58,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda. Krok 2: Přendat na talíř a udržovat v teple. Krok 3: Ve stejném tuku osmažit nakrájenou cibulku a porek. Krok 4: Po osmažení přendat do pekáče a přidat na to, již osmahlé kuřecí čtvrtky, které osolíme a opepříme. Krok 5: Přidat víno a přendat do trouby, nechat péct cc.20 min, potom přidat česnek a vývar, necháme péct zase 20 min, pak už jen vložíme nakrájenou mrkev na plátky a přepůlený kapusty. Krok 6: A stálého podlévání necháme dopéct 15 min....

Může se to podávat jak se šťouchanými brambory, tak i s francouzskou bagetou :-)

Zveřejněno 22. 9. 2012

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE2r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Na fotce i v postupu jsou KAPUSTIČKY, v surovinách KAPUSTA, a ta je i v originálním receptu - a dle mého názoru je to s ní lepší ( zkoušela jsem oboje). Kupodivu to není totéž....Navíc do originálního receptu patří pikantní nejlépe česnekové klobásky a podlití bílým vínem. Ale v každém případě je to skvělý recept:yes:

Ze samých dobrých surovin chutná bašta:-p+14:yes:

nofrona::-8 Děkuji .... snažím se :yes:

Krásné kuřátko:-p:yes:

Díky všem :-K:-K:-K:-K:-K

:-p:yes::yes::-K

:-):yes:

moc hezké:-K:-K:yes::yes:

Recept tu už mám. Dávno.

Paráda, krásně barevné kuřátko!:yes:

Tématické fráze:
kuře s kapustou, kure na kapuste, selské špecle recept, selska basta recept, sedlácké kuře, kapusta selská, kura s vinem, francouzske kure poulet noir recept, selská kapusta, kuřecí s kapustou, kura s kapustou, kuře po hanacku na špecle, kuře noir, poulet noir, kuře poulet noir, poulet recepty, selske kureci na kapuste, francouzske kure s kapustou, sedlácké kuře na zelí, recept na kuře na kapustě

Suroviny:
kuře čtvrtky, olej rostlinný, máslo, cibule, pórek, mrkev, kapusta, víno bílé suché, vývar kuřecí, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu