Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí řízky na kari

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 710 kJ /
409 kcal
Bílkoviny93,20 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme. Krok 2: V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou klasickou směsí co se u nás prodává, ne pastou), čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Pokud možno odložíme trochu přiklopené uležet (čím déle poleží, tím více projdou chuti kari). Krok 3: Rozkvedláme si vejce s podobným množstvím plnotučného mléka a troškou soli a pepře (jestli jsme maso hodně osolili, tak nyní není už nutno). Krok 4: Krůtí řízky pak obalujeme v klasickém trojobalu, nejdříve hladká mouka, pak vejce a na konec strouhanka. Krok 5: Na pánev dáme rozpustit plátek másla s olejem a řízky na něm pak do zlatova z obou stran osmažíme.

Zveřejněno 23. 9. 2012

Poznámka autora medmic

Asi nejlepší přílohou je klasika všech klasik neboli bramborová kaše viz. např. zde https://www.kucharka-recepty.com/bramborova-kase-7... - politá trochou čistého rozpuštěného a nepřepáleného másla. Ale dá se je zobat jen tak, nebo nasmažit si na cestu s pečivem. Krůtí je velmi jemňoučké a kari dá příjemnou, netradiční chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW0p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí řízky na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW0p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p+9:yes:

také dělám a u nás chutnají :yes::-D - kari nám nevadí:-p dědovi vadí, tak mu je dělám raději klasik

rebeka: taky jsem je dělala Nadi, i s kari a s bylinkama, moc dobré:-K

rebeka: je, ale upozorňuji předem, že jsem je naložil tak čtyři hodiny před smažením. I když ono se nemá jak setřít, takže něco zůstane určitě - jen naložením víc pronikne i dovnitř.

:yes::yes::yes::yes:

je tam to kari hodně cítit:-? klasické řízky v trojobalu jsem s ním ještě nezkoušela;-)

:yes:

dávám bodík a ukládám, výborný nápad:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K

:-p:-p;-):yes:

Tématické fráze:
krutí řízky, kruti řízek, krůtí řízky recepty, kruti rizky recept, recept na krůtí řízky, krutí recepty, krůtí na kari recept, krůtí na kari, krútí řízky v trojobalu, krutí rizek recepty, recept kruti řízky, krůtí recept, krutí řízek recept, kureci rizky na kari, kari řízky, recept kuřecí maso na kari, přírodní krůtí plátky, krutířízek, recepty krůtí řízky, přírodní krutí řízek

Suroviny:
maso krůtí, sůl, pepř celý, koření kari, olej, máslo, mouka, strouhanka, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu