Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč s kakaovým pudinkem

Tyto chutné řezy tvoří dva pláty křehkého těsta plněné šťavnatou jablečnou náplní, kterou ochutíme kakaovým pudinkem. Hodí se například jako dezert k nedělní kávě. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 944 kJ /
5 484 kcal
Bílkoviny75,46 g
Tuky228,44 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 899 mg
Sodík 297 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy754,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň nastrúhame jablká na tenké plátky. Pridáme pudingové prášky a cukor a premiešame. Krok 2: Všetky prísady na cesto vymiesime. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Rozvrstvíme náplň a zakryjeme vyvaľkanou druhou polovicou cesta. Prepicháme niekoľkokrát vidličkou a pri strednej teplote 170 °C upečieme asi 30 minut do ružova. Krok 3: Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

TIP: Rady pro přípravu křehkého těsta

Zveřejněno 23. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč s kakaovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O68L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč s kakaovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O68L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Zdá se, že i když jsem pekla na veliký plech z dvojnásobné dávky , je ho málo! Už je polovička koláče pryč. Je to lahůdka! Doporučuji!

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Jééé, tak to ma teší. ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Mám zavařena vlastní jablíčka, jako polotovar , zítra jdu péct a tady čtu ty pudinky, chtěla bych to vyzkoušet, jde ty pudinky přidat i do zavařených jablíček? Nikdy jsem to nezkoušela, co ten pudink udělá s těmi jablíčky a chutí ?

tejaja: Pridala som tri pudingy a jedno najemno nakrájené čerstvé jablko som naukladala na vrch koláča na náplň. Dospod žiadnu strúhanku, iba orechy. Cukor žiadny, lebo minuloročné jablká boli také sladké, že už na strome boli konzervované!:-D A príliš sladký jablkový koláč, nemusíme,jaksi sa tam tie jablká v tom cukre chuťovo utopia.
Používam radšej zavarené, lebo tie naše sú stará sorta a sú mimoriadne aromatické, také jablkové! ;-) Je to v trúbe , uvidíme!

Zobrazit 3 starší odpovědi

koláčik som odskúšala, je vynikajúci, je lepší na druhý deň, troška zmäkne, puding som dala 1 karamelový a 2 kakaové, pridala som aj trocha škorice a nasekané orechy.Určite ho ešte urobím, uvažujem aký by bol keby sa dali miesto jabĺk maliny a malinový puding, možno to vyskúšam aj v tejto kombinácii:yes:

danila: Ďakujem za vyskúšanie, ale aj za dobrý nápad s malinami. Určite by to bolo dobré.;-)

Už som sa mnohokrát zapovedala, že žiadne nevyskúšané koláče piecť nebudem, ale pretože som mala posledné domáce jablká, tak som to porušila a skúsila tento recep,t ale naposledy. Cesta bolo príliš málo, zle sa vaľkalo, tak som ho na plech musela roztlačiť rukou a horné cesto som radšej nastrúhala na jablká, aby som sa netrápila s vaľkaním, aj tak nepokrylo dostatočne celý povrch. Nie je mi jasné, prečo do náplne idú 3 pudingy, že by urobili nejakú vysokú vrstvu náplne to nie a ten prášok je v jablkách hrozne cítiť, takže za mňa:no: :-// Mám podobný recept na cesto, kde ide ovšem viac cukru, ktorý robí objem a cesta je tým pádom viac a dobre sa s ním pracuje. Toto cesto potieram lekvárom a dávam strúhané jablká s hrozienkami a škoricou a menej cukru (podľa kyslosti jabĺk), pretože v ceste je ho dosť, takže zostanem verná starému tradičnému a rokmi osvědčenému receptu.

danulik: Naučili ma v detstve, že je slušné odpovedať.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vyzkouším ho s rebarborou, snad to s ní nepokazím:-p

Začíná rebarbora, tak jí dám místo jablek:-p

Koretinka: zkus vyvalovat na pečícím papíru ve velikosti plechu, lehce smotej i s papírem a pak odrolovávej přímo na jablka (předpokládám, že máš problém s horním těstem, spodní se "vymačká" do plechu bez problémů);-)

Koretinka:
No, zkuste v prvé řadě vypracovat toto křehké těsto ze studených (ledových) surovin a nechte odležet v lednici...
...ááá nééébo zkuste ho rozvalovat mezi dvěma fóliemi (např. mikrotenovými)

mám dotaz,tuto buchtu peču často je moc dobrá.Ale potřebuji radu když valím těsto pořád se mi trhá a pak to nastavuju kouskami navíc.Mužete mi prosím poradit aby šlo krásně válet a těsto se netrhalo?Děkuji

Koretinka: To je fajn, že sa ti to podarilo :yes:;-)

dneska jsem pekla a je moc dobrá přesně jako na obrázku :yes::yes::yes:

Ivana79:Ivanka, ďakujem za fotky ;-):-8 Som rada, že koláč chutí :-8

Tak tento koláč si každopádne zaslúži bod :-K:yes: Nevedela som pre ktorý puding sa mám rozhodnúť tak som nakoniec dala do polovice kakaový a do druhej vanilkový a je to super,lebo mám vlastne dva koláče v jednom :-))Cesto je lahodné...proste nemá chybu:-p:yes::yes:

Moc zaujímavé s tým pudingom:-OPridávam k obľúbeným a vyskúšam;-)

to muže být super, :-p:yes::yes::-)):-K

Tématické fráze:
rychly jablečný koláč s pudinkem, jablkový kolač s pudinkem, jablkový koláč, jablkový koláč s kakaem, rychlá buchta z puding a jablek, koláč z jablek rychlý s kakaem, kolac s jablky a pudinkem, buchta s kakaovým pudinkem, buchta s jablky a kakaem, recepty s kakaovým pudinkem, koláčs jablky, jablečný koláč s pudinkem, kolac s jablky a kakaem, buchta s pudinkem a jablky, tvy kolac s jablky a pudinkem, recept kolac sz jablek a podinku, buchta s jablky a pudinkem, koláč s jablky, jablkovy kolac s pudingom, jablkový koláč skakaovým pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krystal, vejce, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, jablko, cukr krystal, pudink kakaový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu