Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucké harule

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 451 kJ /
1 781 kcal
Bílkoviny109,86 g
Tuky19,15 g
Vláknina77,50 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 3,59 g
Sůl8,42 g
Sacharidy271,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu. Krok 2: Potom vložíme do mísy,přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka,sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou. Můžeme přidat chilli. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s kysaným zelím , feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem :-)) Mňam....

Zveřejněno 25. 9. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Inspirace: sRecepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké harule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL2N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké harule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL2N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

to je dobré papani;-)

Pochybovač: pokud jsou to české tvarůžky, tak ta chuť tam je cítít :-)

Pochybovač 1. 8. 2014 15:48
Mám dotaz :D.. jde tam vůbec cítit ta chu´t těch tvarůžků? :D Není to škoda to dávat do toho "těsta"? Není třeba ta chuť výraznější, když uděláte bramboráky a nakrájíte je na to a necháte roztéct? :D

To je krása,už vidím ty mastny prsty.Odcházím od kompjůtru:-D:-D:yes:

Ivetko, no to bomba, to musím udělat pak Ti dám echo, miluju tvarůžky a brámboráky také:-!:-p super rcp, bodík posílám už teď, protože vím, že je to dobrota už teď:-)):yes::yes::yes::yes::-K

:-KIvetko,děkuji za odpověď...vyzkouším :yes::yes::-p

Děkuji vám za veršovánky:-D a za zájem o recept. Budu ráda, když vyzkoušíte. Myslím, že vám bude chutnat.
Ivusa: při smažení to bylo mírně cítit ,smažila jsem večer, ale ráno nebylo po tvarůžcích ani památky. Hodně to přerážel ten česnek;-)

O rány Boží, plus a raději mizím!!:-S:-p:-D:yes::yes::yes::yes:

+14, tvarůžky zbožňuju (na truc rodině :-))

Chuťové kouzlo tvarůžků jsem objevila teprve nedávno:-D:-D. Na podobné téma jsem si vystřihla recept asi z 15 let starých Květů, ale ty tvoje vypadají mnohem lákavěji. Ukládám a vyzkouším. Posílám 12. bodík:yes:

Ivetko, pochvala veliká, senzační recept, zvlášť, když tam vidím ty tvarůžky:-p To musím co nejdřív udělat, možná večer:-D To je moje gusto v žaludku mám zatím pusto:-D Máš 11.bodík:yes:

TAK to vypadá úžasně a určitě to i tak chutná:yes::yes::yes:

Ježkove oči,ale robíš chute:-p:-p:-p:yes:

:yes::yes:Mňam,mohu se prosím zeptat ,zda při smažení se z těch tvarglí neuvolňuje nepříjemné aroma???Jedou jsem smažila tvarůžky a oni se mi rozlily na pánev a dva dny jsem větrala:-D:-DJinak se mi to moc líbí...bodík už letí:yes::yes:

Tématické fráze:
harule, harule recept, bramborová harule, jak udelat olomoucke tvaruzky, co udělat z olomouckých syrečků, co udelat z olomouckých tvarůžků, co jsou to harule, co jsou harule, recept na harule, olomoucké tvaruzky co mám ráda recepty, jak udělat olomouckých syrečků, olomocke tvaruzky udelat si mama, olomoucke recepty, jak udelat tvaruzky na veceri, michana vajička s olomouckymi tvarůžky, staré tvarůžky v pívu, nejlepší recept na kysané zelí olomoucko, olomoucká kapsa, olomoucká, krůtí kapsa se syrecky

Suroviny:
brambory, sýr tvarůžky kulaté, vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, pivo světlé, sádlo, mouka polohrubá, kmín drcený, chilli

Přidat fotografie receptu