Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z králičích vykostěných hřbetů v Hrašce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 6 menších řízků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 707 kJ /
1 125 kcal
Bílkoviny106,25 g
Tuky45,00 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 925 mg
Sůl3,88 g
Sacharidy67,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí řízky naklepeme, mírně osolíme-(Hraška je slaná dost)a potřeme česnekem. Necháme uležet aspoň 1 hodinu. Krok 2: Pak řízečky obalujeme v suché Hrašce a následně v těstíčku z Hrašky a vody. Krok 3: Smažíme pomalinku na rozpáleném oleji dorůžova.

Zveřejněno 27. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z králičích vykostěných hřbetů v Hrašce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MW95

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z králičích vykostěných hřbetů v Hrašce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MW95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Anna Kocikova: díky;-)

Jana Remkova:tak tomu říkám smůla:-/ale ber to Jani z té lepší stránky,jak se říká-střepy přinášejí štěstí;-):-K:-KJinak o zkušenosti se ráda podělím,protože vím,jak to člověka mrzí,když se s něčím chystá a výsledek není ten pravý"ořechový":-Stakže v Hrašce opravdu obalovat a smažit jen zeleninu a maso,které je brzo hotové(králíček,drůbež,možná ještě vepřová panenka,ale tu nekupuji,tak nemám zkušenost).
Obalovala a smažila jsem i štikozubce a rybí filety,které byly také moc mňam:-pAle jako nový rcp jsem to nepřidávala,abych se vyhnula komentářům typu-stačilo tuhle obměnu přidat pod recept ke smažené rybě;-):-D:-D

:-p:-p:yes:

Anna Kocikova: Právě mi spadl po malování topinkovač, toastovač a velý skleněný talíř od nevlastní matky mé sestry:-(. Snad to nic neznamená! Jinak díky za info, že hraška na vepřovém by mohla zhořknout.;-)

Mám tady "kuřecí řízky v Hrašce",jsou moc dobré,tak nepochybuji,že tahle králíčí delikatesa je také moc fajn:-p+8:yes:
Zkoušela jsem i vepřové řízky,ty se smažily trochu dýl a Hraška na nich zhořkla.Chce to kratší dobu smažení:-)

mňam to bych si dala:-p:yes::-K;-)

maris: vzala jsem jedny, protože jsem nevěděla, jaké to bude, ale ještě si zajdu:-)

Krásné řízečky,taky udělám,hned jak budu mít králíčka:-p:yes:;-)

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K+1

Jana Remkova: tak to je paráda - doufám, že jsi si udělala zásobičku:-)

Dana61: to mi nepříjde jako kotletky:-O,já to moc nepoznám u králíka:-D, ale i tak nebyly suché.:-p

Jani z králičích "kotletek" jak tomu říkám já, dělám také řízečky a zvláštní, že nejsou suché, ale skvělé:yes::-D

maris: Já jsem včera koupila u nás v Supergongu půlkilové balení těch vykostěných hřbetů. Bylo to v takové šulce, jako salám. Sama jsem byla zvědavá, jestli to nejsou jen kousky třeba na čínu. A byly to fakt šikovné řízečky. Ta kupka, co je vyfocená-500g stála 67 kč. No, nekup to!:-D:-D:-D:-D

:-p máme králiky aj hraška a budeme mať aj zajtra obedík+1:yes:

:-p:yes::yes:+2
Hraška už u nás dávno zdomácněla, ale s králíkem je to horší:-(

Tématické fráze:
rizky z kralika, králičí řízky, králičí řízky recept, řízek z králíka, králičí řízek, vykostění králíka, králičí panenka, králík na rizek, králičí hřbety recepty, recept králičí hřbet, králičí hřbet recepty, králík jako řízek, králík řízek, kralici řízky recepty, králíčí hřbet, kralíčí hřbety recept, kraliči hřbety, králík na řízky, králík řízky, recept na králičí hřbet

Suroviny:
hřbet králičí, sůl, česnek, olej, hraška, hraška

Přidat fotografie receptu