Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kandovaná dýně obarvená

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tomtyna tomtyna

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 849 kJ /
2 354 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy560,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni (místo dýně můžete dát i cuketu) nakrájíme na kostičky. Krok 2: Namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Krok 3: Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Krok 4: Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Krok 5: Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Krok 6: Dýni obalíme v krupicovém cukru. Krok 7: Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček. Poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající.

Zveřejněno 1. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kandovaná dýně obarvená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13YR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kandovaná dýně obarvená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13YR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

jakou to má pak trvanlivost?? ;-)

barvení se mi nelíbí, jinak zajímavý recept..

:-p:-p hmm, zajímavé!:yes:

Souhlas s tejajkou, určitě bych ji nebarvila, jinak dobrý nápad:yes::yes::yes:

Robila som kandizovanú dyňu podľa receptu od Andrejky ( je tu ako podobný recept ), bola vynikajúca. Ale toto, čo je na obrázku, by som nezjedla, nechápem, prečo je nutné dyňu farbiť. Veď je nádherne oranžová alebo žltá.

Klariska:Mysto dýně může být cuketa místo barvy můžete dát jakou koliv ovocou štávu :-)

janina87:Můžete sušit i v troubě na 50 c. nebo nebo doma na plechu na topení:-)

aisha:Můžete okyselit i citronem já to nechávám vám doma na chodbě na paratu může to i dát i do ledničky nebo ven na balkon:-)prostě tak kde je chladono
:-)

tomtyna: Mam dotaz k receptu. Vodu mam okyselit octem nebo citronem? A s cukrem nechat ulezet v lednici nebo pri pokojove teplote? Urcite vyzkousim, manzel kandov.dyni miluje..;-)..bodik..

a jak ji usušit bez sušičky???:-? kandovaná by se šikla:)

No, bez barviv ta dýně asi nebude, když jsou v surovinách potravinářské barvy ;-).

DancaUž jsem to opravila jsou to kostičky :-)

Zajímavé...ale ty špalíčky určitě nejsou 10cm, že?? ;-)

Tématické fráze:
kandovaná dýně, top recepty kandovaná dýně, kandovane ovoce z dyne, kandování dýně, domácí kandované ovoce, kandovaná dýně s pomerančovou příchutí, žlutá dýně, kandované dýně, kandovaná dýně recept, jak usušit dýni, kandování dýní, sušíme dýni, kandovaná cuketa, cukroví z dýně, dýně žlutá, dyně kandované, kandovana dyne hokaido, žlutá dýně recepty, kandováná jablka, kandovaná dýně s ananasovou příchutí

Suroviny:
dýně, cukr, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu