Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený divočák

Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na přípravě.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min Bez doby 7-14 dní naložení masa

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava, Bez doby 7-14 dní naložení masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 174 kJ /
281 kcal
Bílkoviny4,92 g
Tuky15,47 g
Vláknina16,52 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí maso pokrájené na malé kousky naložíme asi na týden až 14 dní do česneku a soli. Krok 2: Na dno pekáče dáme trochu nastrouhané zeleniny, s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Krok 3: Na zeleninu naskládáme maso a opět trošku zeleniny. Krok 4: Přidáme koření - od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Krok 5: Pekáč zakryjeme, podlijeme vodou a dáme péct na 250 °C asi na 1,5 hodiny. Krok 6: Pak stáhneme teplotu na 200 °C a dopečeme.

TIP: Jak se dělí vepřové maso

Zveřejněno 7. 10. 2012

Poznámka autorky Zdenka +++

Celkem jsem to pekla 2,5 hod a těsně před dokončením jsem odstranila horní plech a nechala asi 15 minut dopéci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLMr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dobrý den, recept jsem se chystala připravit, nemám odvahu chybí v něm hodnoty kolik čeho dát. Můžete prosím upřesnit. Děkuji

Tekutý Hydrolyzát 7. 10. 2012 12:41
Tak teď ještě skolit nějakého kance a můžu začít nakládat....:-*

Zdenka +++::-K díky:-):yes:

rebeka:děkuji,nezahuštuji a zeleninu nemixuji ani nepasíruji sama se rozpeče a udělá takovej hustej zoft:-p vhodná příloha je chleba ,okurky a pivo na zapití;-):-K

hezká divočina;-):-D:yes: a ničím pak nezahušťuješ, ani zeleninu nemixuješ, nepasíruješ;-):-? a jaká je vhodná příloha:-? F.B.I. hadra:-8:-S:-D:-D:-D;-)

1974andrea:ano bez vína a bez mořidla maso se dává do lednice a zatěžká a tim se maso lísuje,je potřeba se asi po třech dnech podívat zda maso pustilo štávu pokud né tak podlít převařenou vychlazenou osolenou vodou, solit opět podle potřeby maso se oplachuje jen před nakládáním po naložení už se neoplachuje jen v případě kdyby to bylo hodně slané . To je v pořádku jen se ptejte.:-Ksnad jsem to napsala k pochopení

Zdenka +++:Takže úplně nasucho bez vína nebo mořidla? A maso se neoplachuje, když se jde péct? To je otázek, co:-D

1974andrea:asi na 3kg masa hrst soli a 6 stroužků česneku, česnek se nalisuje a promíchá se solí a jednotlivé kousky masa tim potíráme a dáme do nádoby na spod větší kousky nahoru menší a do lednice:-K

Zdeni na jaké množství masa kolik soli a česneku? A musí být maso v lednici?

Tématické fráze:
pečený divočák, divočak recepty, recepty z divočáka, pečený divočák recepty, pečený divočák na zelenine, divočák recept, pečeně z divočaka, recepty divočák, divočák pečený, divočak, pečeně z divočáka recept, jak naložit maso z divočáka, pečené maso z divočáka, pečený divočák na česneku, divočák na zelenině, recept na divočáka, naložení divočáka, maso z divočáka recepty, recept na pečeneho divočaka, pečený divočák recept

Suroviny:
maso kančí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, sádlo, slanina, maso

Přidat fotografie receptu