Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla

Pokud máte velkou úrodu jablek, zkuste si z nich vyrobit povidla. Budou se skvěle hodit jako náplň do koláčů, závinů, ale i na palačinky. Jejich příprava je snadná a výsledkem jsou lahodná povidla s vůní vanilky.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinka martinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

Suroviny pro 1 dávka

6 skleniček po 350 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 279 kJ /
3 652 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky8,67 g
Vláknina65,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy851,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Dáme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet a důkladně promícháme. Necháme odstát 24 hodin a občas promícháme. Krok 3: Druhý den dáme jablka vařit a často mícháme, aby se nepřipálila. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec povidla rozmixujeme ponorným mixérem, ale není to nutné. Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček, otřeme jejich hrdla a pořádně zatáhneme čistými víčky. Zavařovat se již nemusí.

TIP: Jak na jablečná povidla?

Zveřejněno 10. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWo3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWo3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:-p:-p:yes::yes:

Jablká nestrúham, len narežem na štvrťky, rozvarím s klinčekmi a rozmixujem. Pridím cukor podľa chuti ( každý druh jabĺk je inak sladký ), vanilkový cukor a troška škorice a ešte asi 10 min povarím. Naplním do fliaš, uzavriem a otočím dnom nahor. Je zbytočné to nechávať stáť.;-)

Jeee, jablecne povidli:-p to delavala manzelovo babicka, mooc dobre;-):yes:

Tématické fráze:
jablečná povidla, jablečné povidla, jablecny povidla, jablečná povidla recept, povidla jablečna, domácí jablečná povidla, recept na jablecna povidla, domácí jablečný povidla, recept na jablecne povidla, jablečné povidli, nejlepší jablečná povidla, jablečný povidla-recepty, jablečná povidla bez míchání, domácí jablečná povidla recepty, rychlá jablečná povidla, jablecnapovidla, jablecni povidla, recept na jablečný povidla, povidla z jablek, jablečná povidla bez zavařování

Suroviny:
jablko, cukr, cukr vanilkový, ocet

Přidat fotografie receptu