Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 621 kJ /
626 kcal
Bílkoviny62,06 g
Tuky36,97 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy10,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Krok 2: Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme petrželku. Krok 3: Nasekané maso z makrely promícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a pokrájenou cibulkou a petrželkou, hořčicí, chilli omáčkou, vejcem a solí. Krok 4: Pomalu přimícháváme strouhanku. Z hotové směsi vytvarujeme placičky a odložíme je do chladu alespoň na hodinu. Krok 5: Bochánky /burgry/ před smažením obalíme ve strouhance, smíchané s drcenými sezamovými semínkami. Pro dospělé se může přidat i česnek.

Zdroj: OnaDnes, jinak pozměněno podle domácích surovin

Zveřejněno 10. 10. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Viděla jsem zde rybí karbanátky od Jany Remkové, ale jsou dělané jinak, myslím i brambory tam jsou, proto jsem přidala něco zase jiného. Když si koupíme makrelu, sníme ji jen tak, takto máme asi 14 malých bochánků a je to moc dobré, křehké prima a i teplé jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWpz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWpz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dana61: vyzkoušej, Danuš, nám to chutnalo více jak filé:-K

musí být velmi dobroučké:yes::-D určitě vyzkouším

1974andrea: díky Andrejko, je to moc chutné:-K

Ivy, tohle vypadá moc dobře, taky sním makrelu vždy jen tak, i bez chleba:-D. Pěkné:yes:

Ty musí být pochoutkové, občas dělám ze zeleniny a makrela, kterou máme moc rádi, je bezva nápad:-p Posílám 9. zasloužený bodík:yes:

Máš pravdu, v těch mých jsou brambory, ale tyhle taky vypadají skvěle!!:yes:

Dal bych si. :-K

srettka: vůně, to jsi trefila, ale je to krásně křehké, chutnalo nám to více, jak rybí filé, musím zase prý opakovat pro výbornou chuť;-):-p

Z uzeny?:-O to by me nenapadlo. Zožrať jen tak bez chleba, nebo do pomazanky. No, furt se je co ucit. To musi byt vune, pri tom smahu:-p:yes:

Ivi, recept se mi moc líbí:-O:yes: Tisknu si a už se na ně moc těším:-p:-p:-*:-* Tobě posílám bodík a poděkování za skvělou inspiraci:-K

Jiri V.: jejda, u Tebe si toho Jirko opravdu vážím, ty bochánky nám tak chutnaly, že se po nich zaprášilo;-)

:yes::-p

moc hezké karbošky.. dala bych si hned:-p;-):yes::yes::-)

Krásně rybokarbošky jsi Ivuško vymazlila;-):-K+1:-p:yes:První bodíček je jasný:-))

Tématické fráze:
rybí karbanátky z uzené ryby, recept na karbanátky z uzené ryby, karbanátky z uzené ryby, karbanátky z uzených ryb, furt na rybách, uzená ryba, karbenatky z uzenych ryb, rybí karbanátky z uzenych ryb, rybí karbanátky z uzené makrely, makrela dělana v troubě, uzená ryba recept, recepty z uzenou s rybou, recepty ryby, recept z uzených ryb, recepty z ryb, uzená ryba recepty, nejlepší burgry recepty, smaha ryba, uzené ryby recepty z nich, bochanky z rybi pomazanky

Suroviny:
makrela, cibule, hořčice, omáčka chilli, celer řapíkatý, vejce, sůl, pepř, strouhanka, citron, salát, petrželka, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu