Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč se sněhem 2

Jablkový koláč se sněhem je variací na hraběnčiny řezy. Skvěle chutná čerstvý, ale i na druhý den, kdy se chutě hezky propojí. Příprava je trochu pracnější, ale výsledkem je lahodný moučník, který zachutná všem.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 743 kJ /
4 241 kcal
Bílkoviny74,92 g
Tuky151,67 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 580 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy630,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme dohromady mouku, cukr a kypřicí prášek. Přidáme žloutky a Heru nakrájenou na menší kousky. Zpracujeme těsto. Krok 2: Třetinu těsta zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice, případně na chvíli do mrazničky (lépe se bude strouhat). Krok 3: Ze zbytku těsta vyválíme placku, kterou přendáme na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Na těsto rozložíme na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Krok 5: Z bílků vyšleháme sníh a ke konci do něj zašleháme po částech cukr. Krok 6: Sladký sníh rozetřeme kartou na jablka. Krok 7: Nahoru nastrouháme na hrubém struhadle zbytek těsta z chladničky. Krok 8: Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25-35 minut. Tento čas je pouze orientační.

TIP: Jak využít jablka v kuchyni

Zveřejněno 10. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč se sněhem 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjwR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč se sněhem 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjwR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Znám a také dělám s máslem, jsou výborné.:-K

Jsou to opravdu hraběnčiny řezy, před 20 až 30 roky velmi populární, ale dnes skoro zapomenuté. Je fajn, že je připomínáte, jde opravdu o skvělý moučník.:yes: Dají se na ně upotřebit zbylé bílky, protože do těsta stačí dát 2 žloutky a zbylé dva nahradit troškou mléka. Čím více sněhu bude nahoře, tím lépe.

Hraběnčiny řezy, nic nového :-// Já těsto rozdělím na 2/3 a1/3 a obojí dám do mrazu cca na hodinu. I spodní část koláče strouhám, je pak vzdušnější. A to je teď peču každý týden.

Prostě hraběnčiny řezy po xté. Akorát já dávám máslo místo hery a do jablek kopec skořice.

Takže něco jako hraběnčiny řezy:-?. Pamatuji si, že jsem kdysi dala ten kousek do mrazáku a zapoměla na něj:-D. No a našla jsem ho, až byl koláč snězený. Zdál se mi nějaký divný!:-D:-D, ale jen vzhledově. Chuť byla skvělá;-):yes:

Tématické fráze:
jablkový koláč se sněhem, jablkové řezy se sněhem, jablečný koláč se sněhem, koláč s jablky a sněhem, jablkový koláč z hery, jablkový koláč, řezy s jablky a sněhem, koláč se sněhem, hraběnčiny řezy se sněhem, hraběnčin kolá, koláče se sněhem, buchta s jablky a sněhem, jablečný koláč na plech se sněhem, koláč paní hraběnky, jablkovi kolac se snehem, jablecny kolac s kokosovym snehem, kolac z jablky se snehem, jablkovy kolac se snehem 2, placka se snehem, koláč se sněhem a jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, tuk hera, žloutek, jablko, bílek, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu