Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 169 kJ /
2 191 kcal
Bílkoviny188,80 g
Tuky117,64 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 3,73 g
Sůl8,96 g
Sacharidy89,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa. Krok 2: V misce rozkvedláme mléko s vejci a hrubou moukou. Přidáme kapie a okurky, nakrájené na kostičky. Vmícháme nastrouhanou nivu (hermelín nebo jiný sýr) a lžíci oleje. Ochutíme solí a pepřem. Krok 3: Směs dáme do formy, vyložené řízky. Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu cca 45 minut na 170°°C. Krok 4: Po upečení vyklopíme na mísu, nakrájíme jako roládu, posypeme bylinkami a podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny. Podáváme se šťouchaným cibulkovým bramborem.

Zveřejněno 14. 10. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Formu jsem na dně ještě posypala kmínem, červenou sladkou paprikou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O66g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová mramorovaná pečínka z formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O66g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Anna Kocikova: díky Aničko:-K;-)

I u nás tahle bašta jede(drůbeží,vepřové,mleté)a pokud zbyde,tak druhý den po studenu je to snad ještě lepší:-p+4:yes:

díky všem za hezké větičky:-K

Ivi, to znám i dělávám a protože je to bezvadný máš 3.bod:yes:

...taky dělám...je to bezva, může se do náplně dát, co "lednička dá"...a taky je dobré místo plátků masa vcelku, použít sekanou...;-)...ale určitě posílám bodík...:yes::yes::yes:

taky ho delam. Hezka uprava a fotky taky fajn:yes:

varilamyskakasicku:Je pravda, že to maso dole ve formě je spíš takové dušené než pečené, ale to mi nevadí;-)

1974andrea: aha, tak to je dobrý nápad, já jsem to maso pak ještě po vyklopení dala na chvíli do pekáčku, aby chytlo kůrečku dozlatova. Takže Ty dáš maso dolů, pak náplň a ještě maso nahoru,:-O;-) tak díky :-K Andrejko, to si dám k receptu, to je to, co mi tam chybělo, dozlatova upečené maso;-)

Já tím masem přiklápím i směs shora

1974andrea: když ji vyklápíš Andrejko, jak máš maso dole ve formě? To by mne zajímalo;-):-K

Já jsem recept našla na bleskreceptech, jen jsem si tam přidala nivu, křen, ale je to dobrá vychytávka:-p:-p

Já ji taky dělám - podle receptu od tejaji - je moc dobrá:-p

Takhle jsem už dělala několikrát kuřecí " roládu". Je to dobrá vychytávka do té formy.;-)

Krásná pečínka:-p++:yes:

Tématické fráze:
mramorovane maso, maso po studenu, vepřové maso na studeno, vepřové s nádivkou, pečené maso po studenu, vepřová pečeně na studeno, vepřová pečeně za studena, vepřové maso za studena, vepřová pečeně po studenu, vepřová pečeně v celku recept, vepřové kostky pečená ve formě, vepřové kostičky ve formě, vepřové po studenu, recepty mramorovane maso, mlete veprove do formy, veprove pecene ve formě, formy na vepřovou pečeni, vepřové maso po studenu, maso s nádivkou, veprova rolada pecena ve forme

Suroviny:
maso vepřové z kýty, mléko, vejce, mouka hrubá, kapie, okurky sterilované, strouhaná niva, olej, sůl, pepř, petrželka, pažitka, tymián čerstvý, křen

Přidat fotografie receptu