Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 783 kJ /
1 621 kcal
Bílkoviny169,98 g
Tuky101,32 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,75 g
Sacharidy6,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hodiny uležet. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa restujeme cibuli a pórek. Krok 4: Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby, rozehřáté na 160°C. Pečeme asi 2 až 3 hodiny, záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky. Krok 5: Výpek rozmixujeme, je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.

Zveřejněno 20. 10. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7gJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7gJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

jahoda:děkuji za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že chutnalo;-)a za foto také děkuji:-*

Děkuji všem za komentíky;-)

V noci jsem přemýšlela:-//, co v neděli na oběd.
Bylinky na záhoně, maso v mražáku, ve sklenici rajčata:-8,
Tvůj recept rozhodl hned:-*.
Dnes jsem si přivstala:-S, abych maso naložila,
pomalu upekla, hustou šťávičku:-p získala
a výsledek? pochválený sváteční oběd:-K:yes:14
Díky za recept, šťáva opravdu pekně hustá díky rajčatům a dle rodiny také pikantní (bylinky dělají své:-)))
Přidávám fotku, ale je vidět, že na focení a aranžování nebyl čas:-K

Tak toto musí být lahoda:-p:-pmoc pěkný receptík;-):yes:

No tak to bych si dala líbit, Susli -díky za neotřelou úpravu hovězího masa. Posílám bod a těším se, až vyzkouším, jsou tam samé dobrůtky...:-p:yes::-p a moje oblíbené pomalounké pečení.:yes:

Supper recepis,urcite vyzkousim. Krasne vyfotografovano.

Suslajdičko, tak toto by u nás šlo na dračku, taková jídla jsou u nás velmi v popředí. Bóóóže, já už tak dlouho neměla hovězí, že za chvíli ani nebudu vědět jak chutná:-( Dávám ti ráda 9.bod:yes:

a já si říkám, co že to šlo za vůně od hněvína, teď už to vím:-p:yes:

Šušlí,znáš mě:-)já a pomalé pečení bez pomaláče v troubě:-Omoje smrt:-*:-D
Teda ale jídlo vypadá báječně:-KTo pomalení má hodně do sebe:-p+6:yes:

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Pochoutka:-p:yes::yes:

Moc bych si pochutnala:-p:yes:+3

Moc pěkný receptík, mám ráda tyhle ŇAMKY;-):-p:-p:yes:

krásný recept, krásné foto:-K;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
pecene hovězí maso, pomalu pecene maso, pomale peceni hoveziho masa, pomalé pečení masa, pečený hovězí krk, pečení hovězího masa, pecena hovezi zebra, hovězí na pečení, pečené hovězí, pečený hovězí pupek, recepty pečené hovezi maso, pomalu pečená masa, hovězí se sušenými rajčaty, péčené hovězí žebro, pečená hovězí žebra recept, pomalu pečená roštěná, pečné hovězi, recepty hovězí maso pečeně, hovězí žebro pečené, hovezi maso pecene

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, pórek, rozmarýn, tymián, koření oregáno, majoránka čerstvá, bylinky, rajče sušené, olej olivový, olej ze sušených rajčat, vývar hovězí, slanina, sůl, pepř citronový

Přidat fotografie receptu