Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky na zimu - Papryka na zimę

Křupavé a krásně barevné mohou být kousky paprik, které si zavaříte na zimu. Červená, žlutá, oranžová i zelená, všechny najdou uplatnění zejména při přípravě chlebíčků, jednohubek nebo obložených mís.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 792 kJ /
4 253 kcal
Bílkoviny69,20 g
Tuky145,28 g
Vláknina89,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32,27 g
Sůl80,00 g
Sacharidy626,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky kolem 1–1,5cm. Krok 2: Ve větší nádobě papriky zasypeme solí a necháváme odstát. Minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu (na fotce je to vidět). Krok 3: Puštěnou šťávu nevyléváme. Přidáme cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promícháme a znovu nechám odstát, asi 2 hodiny. Potom plníme do čistých sklenic. Krok 4: Zavařujeme asi 5–10 minut, vytáhneme, otočíme dnem vzhůru a zakryjeme ručníkem. Čas nastavte podle toho, jestli papriku máte rádi. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme-li slabší ocet, ubereme mírně cukru.

TIP: Jak uchovat rajčata pomocí sterilování

Zveřejněno 28. 10. 2012

Poznámka autora gmptop

Reces spis mám od hodné internutky roxanahcv, já to jen neuměle přeložil, tak, že všechna sláva a obdiv davů přísluší paní Edytě.

http://roxannahcv.blogspot.cz/

Předpis na papriku jim vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou. Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky na zimu - Papryka na zimę

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV5B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky na zimu - Papryka na zimę

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Papriky takto naložené jsou výborné,jinak už je nedělám.Dobrý a nenáročný recept.<3<3:-) uděluji bodík

Já se začnu vztekat a víš proč? Exmanželka byla Polka, nééé dělám si legraci, naučila jsem se hodně z polské kuchyně, nejradši bigos a hlavně, že chutná, receptík znám;-);-):-p:-p:yes::yes:

:yes:taky se mi líbí..:-K

Toto si uložím a příští rok vyzkouším.Mám už po paprikách.Hodně zajímavé.:yes:

recept se mi moc líbí, posílám bod.:yes:

nápad se mě líbí a přiděluji bodík ;-)

Tématické fráze:
paprika na zimu, papriky na zimu, paprika v soli, pecena papryka, zamražení květáku, papryka v oleji, papriky se solí, jak nejlepe papriky na zimu, paprika a zimu, zavařené papriky, recepis papriky, paprika na azimu, papriky přes zimu, paprika na zimu bez oleje, jak ulozim papriky, zamražení papriky recept, papryka plněné sýrem, recept na papriky na zimu, paprika se solí, recepis-pečený čaj

Suroviny:
paprika čerstvá červená, česnek, sůl, cukr, ocet, olej

Přidat fotografie receptu