Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové kuřátko s brambůrkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Estulinka Estulinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 585 kJ /
379 kcal
Bílkoviny10,24 g
Tuky0,65 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, česnek a cibuli oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Kuřecí čtvrtky omyjeme a očistíme. Pak z obou stran okořeníme. Krok 2: Na vymazaný pekáček naklademe vrstvu brambor, na ně položíme okořeněné kuřecí čtvrtky, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše zalijeme smetanou. Krok 3: Nakonec na každý kousek položíme plátek másla a podlijeme vodou. Dáme do trouby a necháme péct cca 1 hodinu, kontrolujeme a podléváme.

Zveřejněno 28. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové kuřátko s brambůrkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y25z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové kuřátko s brambůrkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y25z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jarda Kadic:
Dakujem, informácia od príbuzných (ktorí hranolky nazývajú brambůrky) nebola správna.

Pepe: u nás v Čechách jsou brambůrky zdrobnělina od slova brambory, čili žádné hranolky;-) Viz smažené brambůrky v sáčcích.:yes: a hranolky.....jsou prostě hranolky;-)

A kde sú brambůrky?
Podla nasich moravských príbuzných brambůrky sú zemiakové hranolky.
Tie sa predsa musia smazit v oleji a nie varit v smotane.

Také podlévám jen šlehačkou, vlastně ani nepodlévám, jen naliju a peču. Voda není vůbec potřeba.

je to dobrota a z jedné nádoby :yes::-D nedávám česnek ani nepodlévám vodou, podlévám také jenom šlehačkou

Doubnerka: tak to taky někdy musím zkusit ;-) Děkuji :yes:

Dělám též něco na tento způsob, bez cibule, ale bramory okořeněné kari kořením, kuře normálně, popř. grilovacím kořením. Na kuře se navrch stouhá Niva, bez máslíčka, bez podlévání, jenom pečené se smetanou. Máš to krásné.:-K

1974andrea: děkuji, já to dneska dělala poprvé :-p

nofrona: je to mooc velká dobrotka :yes: :-)

Taky dělám podobně, máš krásně vypečenou kůrčičku:yes:

Dělávám a je to dobrotka:-p:yes:

Tématické fráze:
pečené kuřecí čtvrtky na smetaně, kuřecí čtvrtky na smetaně, kuřecí čtvrtky se smetanou, pečené kuře na smetaně, kuřecí čtvrtky na bramborách se smetanou, kuřecí čtvrtky ve šlehačce s brambory, smetanové kuře na bramborách ve slehacce, kureci ctvrtky na kari bez smetany, kuřecí čtvrtky se smetana, smetanové kuřátko zapečené s bramborem, bramory smetanove, kuřecí křidélka na bramborach se šlehačkou, kuřecí čtvrtky se šlehačkou, kuře s bramborami a šlehačkou, kuře z bramborami a šlehačkou, kuře z bramborami a šlehačkou, pecene kuratko se slehackou, kuřecí čtvrtky se smetaně, kuřecí čtvrtky na slehacce, kuřecí čtvrtky na smetanou

Suroviny:
cibule, česnek, brambory, kuře čtvrtky, smetana ke šlehání, máslo, olej, paprika čerstvá červená, pepř, sůl, koření na kuře, kmín mletý

Přidat fotografie receptu