Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela s nivou na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 316 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny56,81 g
Tuky114,30 g
Vláknina80,36 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,00 g
Sacharidy174,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krok 2: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Krok 3: Pomeranč rozpůlíme a z poloviny vymačkáme šťávu, kterou přilijeme k rozpuštěnému máslu. Máslovou směs necháme vychladnout a ztuhnout. Krok 4: Dvě třetiny směsi smícháme s nahrubo nastrouhanou nivou a vyplníme s ní břišní dutiny makrel. Ryby naskládáme do zapékací misky vhodné velikosti. Obložíme bramborami, které jsme omyli a překrojili na poloviny nebo čtvrtiny. Povrch a volná místa vyplníme druhou polovinou pomeranče, nakrájeného na kousky a neoloupanými, plochou stranou nože rozmáčknutými stroužky česneku. Zbylé ochucené máslo opět rozehřejeme a zalijeme jím celý obsah pekáčku. Krok 5: Vložíme do trouby, rozehřáté na 220°C a pečeme 40 minut. Poté zasypeme petrželkou a tymiánem a dopečeme 5 minut.

Zveřejněno 31. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela s nivou na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWmP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela s nivou na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWmP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

:yes:

bara.it: Tak se má hodnotit. Uvařit, upéct, ochutnat v restauraci nebo u sousedů a teprve pak hodnotit. Hodnocení bez ochutnání je jen pouhé tlachání.

pazderka83: Moc mě to těší, děkuji za komentář..:-K

Dnes jsem delala a musim rict ze nam to moc chutnalo. Priste zopakuji.

bara.it: Barunko, děkuji, moc jsi mě potěšila. Jsem ráda, že recept obstál i v Tvojí, italské kuchyni.:-K

Eli - protoze se mi tvuj recept od zacatku libil, tak jsem ho hned pri prvni mozne prilezitosti udelala. Chut je opravdu hodne zajimava a rekla bych, ze plesnivy syr vubec chut ryby neprekryva spise ji zvyraznuje. No a pomerance coby citrusove plody se s makrelou snoubi uplne perfektne. Takze bodik uz leti :yes:15:yes: a dovoluji si pridat i fotku.:-K

Všem děkuji za názory a komentáře i body.:-K Já jsem to právě zahlédla na jídelním lístku (a objednala si dcera) a zaujalo mě to, protože se přiznám, že přímo tu základní chuť makrely moc nemusím. Takže jsem byla mile překvapená a protože makrely byly doma v mrazáku a Lízince to v restauraci chutnalo, zkusila jsem něco na podobný způsob.

krásný recept Elizo, :-p:yes::yes::-K

Moc zajímavá kombinace. Zatím si výslednou chuť neumím představit, ale moc mne to láká vyzkoušet. :yes:

Heleďte, ale já myslim, že 100g nivy na 4ks makrely, jak je v receptu, zas není taková dávka, aby chuť ryby přetloukla... A ten pomeranč mi k makrele vyloženě ladí, i ostatní ingredience. ;-)

Kombinace makrely a nivy je opravdu velmi netradiční, taky bych asi takhle rybu nepřipravila. Ani, pokud by tohle jídlo bylo někde na jídelním lístku, bych si ho neobjednala, protože výrazná niva chuť ryby přebije:-/

Recept vypadá lákavě,:yes: ale u mého muže - rybáře bych s tím neuspěla:-S....Vůbec tam, kde je jakékoli maso v kombinaci s ovocem, tak to odmítá. Nějak si nedokážu tuto kombinaci chutí představit.Ale jak říkám...kdyby mi to takto krásně někdo naservíroval na stůl, tak bych určitě ochutnala ;-)

:-p taky mám raději rybu na co nejvíce přírodno, obyčejně....i když - tady u makrely bych udělala vyjímku :-8 - máme ji hodně často a to pak jen přírodní úprava nestačí.
Moc pěkně vypadající recept! :yes:

Velmi lákavé jídlo a jako vždy fantastické foto dráždící chuťové buňky. Použito pár běžných výtečných surovin, ne přehršel omáček a dochucovadel orientálních názvů a šílených kombinací za každou cenu. Rozhodně bych s chutí pozřela, či uspěla, kdybych se pokusila udělat:yes::yes::yes:

Já bych s tímto receptem doma neuspěla. Drahá polovice trvá na tom, že ryba má být připravena jednoduše, aby vynikla její chuť a nesmím k ní dát ani sýr. Ten kdyby u ryby viděl česnek, nivu a pomeranč, tak ho budu asi "křísit":-(( Jelikož žil 30 let u moře, tak asi ví, o čem mluví.

... ježišmarjáááá, to je slátanina:-((

...ten recept se čte jak detektivka :-)...na mně je tam toho všeho nějak moc...nevím, nemůžu si pomoct...:-8...všechny ingredience mám ráda, často používám, ať je to niva (doteď jsem tvrdila, že kromě šlehačkového poháru ju dávám všude :-)), hodně česneku, pomeranče, ale dohromady nevím...jsem nějaká rozpačitá...

Já bych zkusila buď citron, nebo možná grep.. Moc se mi ten recept líbí:yes:

Eliz, krása!!! :-p Vypadá to moc krásně a věřím, že jste si pochutnali.

Velmi zajímavé a krásně nafocené ;-);-);-):-K

Moc krásná fotka:-*. Recept se mi taky líbí, jen bych asi pomeranč vyměnila za citron... ale to ostatně můžu..a vyzkouším:-):yes:

Krásná fotka a velmi zajímavý recept.:yes:

Eliz, absolutně si tu chuť nedokážu představit, ale 3 makrely čekají v mražáku, až na ně dojde řada,tak proč tohle nezkusit? :-) No jsem dost zvědavá, protože makrely samy o sobě jsou dost výrazné chuti, a co s tím udělá pomeranč s česnekem.. To bude zajímavý, ale fakt prubnu, asi o víkendu :-)

Tématické fráze:
makrela recept, jak upravit makrelu, kuchynská uprava makrely, makrela plněná nivou, ryba s nivou, makrela na pomeranči, makrela brambory s nivou, makrela jidelni listek, makrely, makrela recepty, recept na upravu makrely, makrela kuchyňská úprava, přírodní makrela recept, recepty makrela, recept makrela, recepty na makrele, recepty na makrelu, uzená makrela s nivou, recept makrela na přírodno, nakreka na pomeranči

Suroviny:
makrela, pomeranče, sýr niva, máslo, česnek, česnek, tymián, pepř bílý, sůl, petrželka zelená, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu