Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné kynuté knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 764 kJ /
2 095 kcal
Bílkoviny72,83 g
Tuky17,84 g
Vláknina18,65 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy401,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Krok 2: Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Krok 3: Vaříme ve slané vodě 10 min. z jedné strany, pak obrátíme a vaříme dalších 10 minut.

Zveřejněno 2. 11. 2012

Poznámka autorky sunny.sofi

Neměla jsem ráda knedlíky - nerada je jím a tudíž i nerada vařím. A proto se mi většinou ani nepovedly. Ale tyto kupodivu vždy dopadnou dobře a má je ráda i moje rodina - prý jsou opravdu lepší, než klasické "bílé".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné kynuté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné kynuté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVvW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Bílé klasické knedlíky občas dělám. Dnes jsem poprvé zkoušela celozrnné. Dělala jsem je bez pekárny, z čerstvého droždí, na 500 g mouky jsem dávala 1/4 kostky droždí FALA. Postup jako u klasických knedlíků: obě mouky se solí promíchat, udělat důlek, do něj cukr, nadrobené droždí a zalít vlahým mlékem, nechat 5 minut kynout. Poté přidat vejce a zamíchat vařečkou nebo ručním šlehačem do hladka a na závěr přimíchat vařečkou suché kostičky celozrnného pečiva (těsto jakoby zakulovat s rohlíkama) - nechat kynout asi 1,5 hodinky. Rozdělila jsem je na dvě šišky a nechala ještě pod utěrkou dokynout asi půl hodinky. Pak vhodit do vroucí (neosolené vody) vykynutou stranou dolů. ------------> Překvapilo mě, jak je knedlík nadýchaný a chutově je hodně podobný těm klasickým..... Napříště zkusím poměr mouky změnit a dát více té celozrnné. Vřele doporučuji :-)

Eddiee: mohla bych se zeptat na postup, jak jste knedlíky dělala? Kolik čerstvého droždí a jak dlouho kynuly?

Dnes jsem dělala knedlíky podle receptu a byly velmi dobré. Zatím se mi knedlíky moc nedařily, ale tyto vyšly perfektně, dobře se krájely a výborně chutnaly. Dělala jsem bez pekárny a s čerstvým droždím. Děkuji za recept, budu je vařit znovu.

Moc všem děkuji za milá slovíčka i bodíky:-K

Velice pěkné jídlo.:yes: Přidávám šestý bodík.

:yes::yes::yes:

Olinka5555: housku nebo rohlík na kostičky přidávám později, při "pípání" pekárny na přidání surovin (jako jsou oříšky, kmín apod. při kynutí chleba)

Celozrnné jsem ještě nedělala, jedla jsem je a byly výborné. Recept určitě vyzkouším, jenom mám dotaz k autorovi - ten rohlík se dává hned, nebo se přidává? Zkoušela jsem knedlíky nechat vypracovat v pekárně a rohlíky byly úplně rozdrobené do těsta.:yes:

Tématické fráze:
celozrnné knedlíky, celozrnny knedlik, knedliky z celozrnne mouky, celozrné knedlíky, knedlík z celozrnné mouky, celozrny knedlik, celozrnný knedlík recept, knedlíky celozrnné, celozrnné knedlíky recept, knedlíky z celozrné mouky, celozrný knedlík recept, celozrny knedlíky, celozrnný knedlíky, celozrnné knedlíky z housky, domaci celozrnny knedlik, knedle z celozrnne mouky, celozrnné knedlíky recepty, knedlík z celozrné mouky, knedlíky s celozrnné mouky, celozrnný knedlík z housek

Suroviny:
mléko, vejce, mouka hrubá, mouka celozrnná, cukr, kvasnice sušené, rohlík

Přidat fotografie receptu