Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 24 pralinek

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 887 kJ /
929 kcal
Bílkoviny15,19 g
Tuky48,14 g
Vláknina4,97 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy106,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čistou silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky vychladit. Krok 2: Čokoládu rozmixujte, nebo rozbijte paličkou na maso na malé kousky (bude se pak lépe rozpouštět). Krok 3: Dejte ji do teplu vzdorné (ale ne nerezové) mísy a postavte ji nad hrnec s mírně vroucí vodou. Pozvolna ji rozehřívejte, až dosáhne teploty 46°C (viz tipy a triky). Krok 4: Mezitím si nachystejte do dřezu větší nádobu se studenou vodou a kousky ledu, do které přesunete mísu s čokoládou, jakmile se ohřeje na správnou teplotu. Krok 5: V ledové lázni čokoládu prudce zchlaďte na 27°C (neustále ji přitom míchejte, ať stydne rovnoměrně). Ihned přesuňte zpátky nad hrnec s vroucí vodou a ohřeje na 32-33°C (ale ne víc!). Krok 6: Pomocí štětečku vytřete pralinkovou formu vrstvou čokolády a uložte na cca 2 minuty do mrazničky. Krok 7: Každou pralinku vyplňte troškou salka, ale nedejte ho tam moc, aby nepřečnívalo přes okraj (nešlo by pak vytvořit rovné dno). Krok 8: Na salko rozetřete další vrstvu čokolády, čímž pralinky „zavíčkujete“ a na pár minut uložte naposledy do mrazničky. Krok 9: Marcipán obarvěte kakaem do hnědé barvy a mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválejte do tenké vrstvy. Krok 10: Z marcipánu vykrajujte malé kytičky, kterými ozdobte vršky pralinek. Krok 11: Nakonec do každé kytičky umístěte cukrové pecičky jakožto ozdobné středy květin. Krok 12: Pralinky se hodí nejen jako lahodný dezert ke kávě. Naaranžujete-li je do pěkné krabičky máte krásný dárek k jakékoli příležitosti.

Zveřejněno 3. 11. 2012

Poznámka autora K@tka

Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz

Je tam i diskuze, tak mi můžete něco napsat u mě :)

Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-pralin...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qg2Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qg2Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Krásné❤️❤️🤤🤤😍🥰. Ale proč nesmím rozpouštět čokoládu v nerezové míse? Co to ovlivní?

Eva: To je takzvané temperování - aby na čokoládě nevyskákaly nevzhledné tukové skvrny a zůstala krásně lesklá.

prosím vás k čemu je to ohřívání, chlazení a následné další ohřívání?

K názvu - sice můžu, ale neumím:-)) Autorka má můj obrovský obdiv:yes:

Tak musím tedy říct, že hezký to tedy je, to jo. . . :-O:yes: ale upřímně, s tímhle se matlat - na to ve svém životě čas nemám :-))

:-p;-):-K+8:yes:

:-O:yes::yes:

:yes:

:-p:-p:-p:-K:yes:

Už jsem taky dělala, koupila jsem si formičku v Tescomě. Plnila jsem marcipánem a zahuštěným domácím vaječňákem. Měloto velký úspěch;-):yes:

krásné:-p:-p:yes::yes::yes::-K, ;-)

Tématické fráze:
recept na domácí plněné pralinky, domácí karamelové bonbony, pralinky recept, zdobení pralinek, levné silikonové formy na marcipán, kytice z pralinek, karamelové bombony, karamelové cukrové, pralinky recepty, kytice z čokoládových bonbonů, jak na pralinky, tescoma pralinky, recept na pralinky, jak doma udělat čokoládu, recepty na pralinky, štětec na pralinky, domácí bonboniera, kytice z čoko bonbony, levné silikonové formy na pralinky, domácí čoko pralinky

Suroviny:
čokoláda, salko, marcipán, kakao, zdobení, pralinky,

Přidat fotografie receptu