Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hospodský zelný salát

Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Hodnocení receptu je 4,9 (168×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 484 kJ /
594 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky50,50 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme najemno. Krok 2: Litrem vařící vody pokrájené zelí zalijeme a přibližně 5 minut ho pod pokličkou spařujeme. Krok 3: Pak ho propláchneme studenou vodou a necháme pořádně v cedníku okapat. Krok 4: Nakonec ho vložíme do mísy, přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a dáme do lednice na nejméně dvě hodiny odležet.

TIP: Jak na zelný salát

Zveřejněno 3. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hospodský zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hospodský zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (118)

Udělal jsem pro srovnání salát ze spařeného zelí i salát ze zelí "hňácaného", oba s trochou cibule. Na výsledném salátu není znát rozdíl.

měl jsem doma čtvrt hlávky zelíčka.Přidal jsem mrkev a ochutil.Myslím že se povedl.jen příště nebudu ochutnávat syrové zelí přímo z hlávky.vznáším se po něm.

Výborný, stačí méně oleje.

salát jsem udělala večer k dnešnímu obědu. Bohužel jsme ho hned snědli, tak jsem musela krájet znova :-):yes:

Super šalátik, robím ho často na radosť celej rodiny.

:-K zkuste salát připravit ze "špičatého" zelí, které má jemné listy a skvělou chutˇ. Oleje dávám jen trošku

Rudischova:
No, obecně se má za to, krystal je kvalitnější (je bez dalších přidaných zlepšovadel), ale zde je to šumafuk ;-)

Dobrý den,chtěla jsem se optat . V receptu je moučkový cukr,ale ve videu se mi zdá,že je to krystal cukr. Chci dnes tento salát vyzkoušet,ale nevím tedy,jaký cukr? Děkuji Rudischová

Salát jsem dělala už mockrát, přesně podle receptu a je skvělý. Ale dovolím si přidat mojí zkušenost: sousedka mi přivezla z Německa takové malé sáčky (asi jako prášek do pečiva),je to namíchané koření na různé zeleninové saláty ) ,tak jsem tam přidala jeden sáček (dominuje tam kopr) a teď je to mana nebeská. .
Jsou různé druhy a kdyby měl někdo zájem , pošlu foto . Všem hezký den :-K

Moc dobrý salátek. Dnes poprvé a ne naposledy.

srettka:

Udělala jsem dnes jako přílohu k obědu.
Držela jsem se přesně receptu, teda kromě oleje, toho jsem dala míň. Je to dobrota, snad k obědu něco zbyde ;-):-)

Petr324: Díky za upozornenie. ;-)

Ve videu se do salátu přidává mrkev, v seznamu surovin chybí...

...tak ted nedavno jsem ten recept nekolikrat znova pouzila a ukazalo se, ze kdyz zeli poradne osolim, uz to chut ma! A nemusi se pridavat ani dalsi cukr a ocet. Je ale fakt, ze porad mam ty vysledky ruzne - nekdy je to delikatesa a nekdy se to moc nepovede...:-)

Tématické fráze:
zelný salát, zelný salát z hlávkového zelí, zelný salát recept, hospodský zelný salát s mrkví, recept na zelný salát, zelny salat z cerstveho zeli, zelný salát s koprem, zelový salát s koprem, zelný salát s mrkví, recepty zelný salát, dobry zelný salát, zelný salát z hlávkového zelí s koprem, recept zelny salat, salat z hlavkoveho zeli, zelní salát, salát z hlávkového zelí s mrkví, zelný salát z čerstvého zelí s mrkví, salát z hlávkového zelí s koprem, zelné saláty, zélový salat

Suroviny:
zelí hlávkové, olej slunečnicový, cukr moučkový, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu