Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Bárt krémový

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 60 min

240 min (180 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12-16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 460 kJ /
8 236 kcal
Bílkoviny92,97 g
Tuky611,74 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 2,34 g
Sodík 736 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy580,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha, nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej pak horkou vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 4: Doprostřed dortové formy o průměru 24 cm dáme lžíci kakaového těsta na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. A necháme vychladnout. Krok 5: Náplň: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem, naneseme na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžeme korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme - dala jsem do něj i ochucovací pastu. Krok 6: Tak 2 - 3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu. Krok 7: Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Krok 8: Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus, pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout. Krok 9: Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu. Obtáhla a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy Bárta a pak vybarvovala obarveným krémem - fotopostup.

Zveřejněno 4. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Bárt krémový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqRW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Bárt krémový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqRW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Adéla:tak to už se těším:yes:

Já ho budu dělat asi za měsíc dceři k 1 roku, tak uvidíme. Pak dám vědět jak dopadl ;-)

super :yes::yes::yes:

Dagmar Kyt:no tak supr. :yes:To mám radost. Díky. A foto nebude?

Dagmar Kyt 11. 1. 2013 15:12
Dělala jsem dva a jsou strašně výborné ! Akorád jsem tam udělala jiní obrázek

;-) :-8 :yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
krémové dorty pro děti, světlý krém do dortu, světlý krém na dorty, světlý krém na dort, dort bart, krémové dorty zdobení, světlé krémy na dort, svetly dort, krémy do dortů pro děti, krémový dort pro děti, krém na dort pro děti, světlé krémy do dortu, kremovy dort, krém do dortu světlý, ´dort bárt, recepty na krémy do dortů, recept na domácí ochucovací pastu z mandarinek, kremy do dortů, dorty pro kluky bart, světlý krém na zdobení dortů

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, šlehačka, ztužovač, broskve, banán, jahody, mandarinky, mléko, cukr, pudink, máslo, potravinářské barvivo gelové, hmota potahovací, zdobení cukrářské

Přidat fotografie receptu