Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánská domácí bageta

Domácí pekárna umí být skvělým pomocníkem, v tomto receptu použijte program těsto a nechte pekárnu vyhnětat a vykynout těsto na skvělé bagetky z pšeničné mouky, které jsou oblíbené zejména na území Balkánu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra1990 Petra1990

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min doba přípravy dle programu pekárny

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava, doba přípravy dle programu pekárny)

Suroviny pro 2 kusy

2-3 bagetky dle velikosti

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 005 kJ /
2 630 kcal
Bílkoviny82,18 g
Tuky51,21 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,21 g
Sacharidy449,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vody rozšleháme vajíčko. Do pekárny vložíme nejdříve mokré suroviny a poté suché. Krok 2: Zapneme na program těsto a necháme pekárnu vyhnětat těsto a vykynout. Těsto vyndáme, vytvarujeme do bagetek a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Bagetky necháme ještě krátce vykynout a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

TIP: Typická jídla bulharské kuchyně

Zveřejněno 4. 11. 2012

Poznámka autorky Petra1990

Z těsta lze upéct i chléb,houstičky.

Můžeme péct i přímo v pekárně ale pozor na malé pekárny je to velké množství takže do malých pekáren doporučuji spočítat si množství tak aby bylo menší. Místo oleje a oliv můžeme dát také jen koření nebo semínka. Program na pečení v pekárně 1 Basic hmotnost 900g, kůrka světlá - light.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánská domácí bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KlW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánská domácí bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KlW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Bagetky vypadají fakt krásně :) Vajíčko v těstě mě překvapuje, ale určitě budou skvělé. Pro mě místo oliv třeba rozmarýn. 😉

Dana61:No tak musíse to kontrolovat a cca jsem těch 45 minut pekla no :-)

určitě chutné bagetky:yes::-D ale ta doba pečení bagetek se mi zdá dlouhá:yes:

helena99:Dobrý den.ano těsto kyne ještě před tvořením baget a pak ještě chvíli po vytvořením baget.:-)

chci se zeptat, nemám pekárnu, neznám tedy program těsto 900g a budu je vytvářet ručně. Je to tak, že těsto před finálním tvořením baget v pekárně ještě kyne? Nebo se jen zpracuje a nechá kynout až po vytvoření jednotlivých baget? Díky

:-p:yes::yes:

jarda Kadic:No chybička vložilo se mi to dvakrát.Nejdřív se to nechtělo na stránku nahrát a tak jsem změnila název receptu a pak se to nahrálo dvakrát :-).Ale už je to OK:yes:

Já si myslel, že jsem opivnen, viděl jsem 2x, ale už je to v pořádku.Dal jsem bodik“dvojčeti receptu tak teď dávám sem:-)):-)):-))

Někde se stala chybička, že je to tady 2x za sebou, že? Jinak super!!! Líbí se mi ta bageta!

Tématické fráze:
domácí bageta, domácí bagety, domaci bagetky, domácí bageta postup, recept na domácí bagetky, domácí bagetka, bageta s olivami, recept na domácí bagety, domácí bageta recept, domácí bagetky recept, bageta recept, recept na domácí bagetu, recepty na domaci bagety, domaci bagety s olivami, balkánská bageta, domácí bagety recepty, bageta s pečenými olivami, domaci kureci bageta, recept domácí bageta, bagety recept

Suroviny:
voda, vejce, mouka hladká, sůl, cukr, droždí čerstvé, olej olivový, olivy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu