Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové střapáčky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 14 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 348 kJ /
322 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,30 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy76,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou zeleninu(použila jsem celer) v míse lehce, ale důkladně promícháme vidličkou se solamylem. Krok 2: Na pánvi do rozehřátého tuku klademe zeleninová hnízdečka a na slabém plameni smažíme z každé strany zhruba 4 minuty do světle růžové barvy. Usmažené z pánve vyjmeme a dáme na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk. Krok 3: Lehce osolíme a můžeme podávat buď jako hlavní chod s bramborovou kaší, nebo jen tak, obložené čerstvou zeleninou, případně s nějakým pikantním dipem. Krok 4: Střapáčky jsou velice chutné i z kedlubny, nebo z mrkve smíchané s petrželí. Je dobrá i syrová červená řepa, ale u ní přidávat solamyl po částech. Je mokřejší, než ostatní druhy zeleniny. To samé platí i u kedlubny. Krok 5: A proč název“střapáčky“? Název mě napadnul, když jsem viděla, jak jsou placičky krásně střapaté.

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tyto střapáčky z celeru někdy dávám jako přílohu ke špenátu a k drůbežím játrům, kde je víc socu.

Ke střapáčkům z červené řepy a kedlubny je moc dobrý dip z hustějšího jogurtu, trošku tatarky (může se vynechat) a prolisovaného česneku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWpl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWpl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

zajímavé:yes:

Tanicka:Taničko,s vejcem vyzkoušeno nemám:-8Kdyby se zelenina promíchala pouze s vajíčkem,tak na pánvi by se nejdříve srazilo to vejce a než by se zelenina propekla,tak by se vajíčko připálilo:-)Teda,alespoň si to myslím:-O:-)

To je krása.. jen tak koumám, šel by ten solamyl nahradit právě vejcem :)?? Asi hloupá otázka, ale máte to vyzkoušené??

Krásné, jednoduché a určitě moc dobré:yes::yes:+16

V jednoduchosti je krása :-) - moc pěkný recept a parádní fotky:-!:yes::-K:-K:-K

vseumel:Ano Johanko:-):-KDrží i bez vajíčka,mouky,sýra a všeho ostatního,co se přidává do bramboráků,nebo jinak připravovaných různých zeleninových placiček.
Právě ta nastrouhaná zelenina lehce prohozená jen tím solamylem je po usmažení krásně křupavoučká:-pAle stálo mě to pár pokusů,než jsem to množství solamylu utrefila:-8Začátky byly kruté:-O:-Dkaždý druh zeleniny saje jinak,nejhorší to bylo s červenou řepou:-S
Dlouho jsem tady v receptech šmejdila,jestli tady již něco takového,nebo podobného není,ale jsou tady samé s moukou,vajíčkem,nebo ještě se sýrem,tak jsem ten svůj nápad taky přihodila:-))
Díky za zájem:-K

Jéé to se mi líbí a střapáčky drží i bez vajíčka? :yes:

yanull::-D:-Djá také né;-)
Jani,moje várka byla bez soli a víš,že to taky šlo?ale dala jsem si na to trošku jogurtu s česnekem:-)
Děvčata díky:-K:-K

Aničko, střapčení nemám ráda, ale střapáčky:-? ty bych si dala moooc ráda +13:-p:-):-K:yes:

Aničko, super. Už jsem se bála, že to neposolíme.:-)) Fakt super;-)

Těší mě,že Vás tahle dobrůtka zaujala:-)Díky za zájem a hodnocení:-K
Jani Pá-ty giganty jsou hodně šťavnaté,tak je po nastrouhání trošku prosol a nechej vypotit.Jak je v zelenině více šťávy,tak se to s tím solamylem slepí do takové"guče"nebo jak to nazvat:-))a už to potom není ono:-)

super nápad...:-K:yes:

Aničko, mám ještě 2 giganty na záhonku, celer, mrkev - tak snad bych mohla vyzkoušet, ale s kouskem toho oneho "masíčka" pro kluky, kterým vařím;-):-D, děkuji za inspiraci:yes::-D

no to je perfektní, vyzkouším:-O:-O:yes::yes::-K

:yes: výborná inspirace,děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
strapacky, gigant zelenina, nové druhy zeleniny, strapacky recept, recept na strapačky, recepty ze zeleniny gigantu, krute rizoto se zeleninou a syrem, střapačky z mrkve a celeru, zeleninove smažene střapačky, recepty se solamylem, gygant-zelenina, gigant zelenina recept, zeleninový soc, oblíbené zeleninové recepty, strapáčky se solamylem

Suroviny:
zelenina, solamyl, sůl, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu