Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená bílá ryba

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme. Krok 2: Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct. Krok 3: Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné). Krok 4: Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.

Zveřejněno 10. 11. 2012

Poznámka autorky sunny.sofi

Hledala jsem rychlý recept na "bílou rybu", kterou jsme koupili na výlovu. Protože jsem toho moc nenašla, začala jsem experimentovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená bílá ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V0B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená bílá ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V0B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

sunny.sofi: v naprosté většině plotice nebo perlín - chuťově stejné. Občas se přihazují k bílým rybám ještě malí cejni, oukleje nebo i karasové (až na poslední taky podobná chuť), ale na tý fotce to vypadá na jednu z těch prvních dvou. :)

p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě

medmic: Já ji letos měla poprvé, všechno asi 15 cm rybičky, upečené naprosto luxusní chuť, lepší rybku jsem nejedla. (A než jsi mi to napsal, ani jsem nevěděla, že jsou to plotice:-D), díky:yes:

sunny.sofi: Já to vím, ale neumím to vysvětlit manželce ;-) Ta mi vždycky každou rybu rozbabrá aby ji neunikl ani vlas. Vypadá to pak na talíři strašně

Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)

medmic: Když se vyfiletuje, zbyde jen pár kostí nad páteří a po dobrém upečení se dají jíst:-D

Jo jo, plotičky jsou fajn, jen některé odrazuje tuna kostí (přesněji takových vláken, mně nevadí).

Tématické fráze:
bila ryba, pečena ryba, co je to bílá ryba, bila ryba recept, recept na rybu karas, pecena ryba recept, pecena plotice, recepty na ryby karas, bila ryba recepty, bila ryba, recept, ryba karas, bile ryby, recept na pečenou rybu, jak upect rybu, ryba plotice, co je bila ryba, recepty z bílých ryb, pečené plotice, www recepty z karase, plotice pečena

Suroviny:
plotice, sůl, pepř, kmín celý, česnek, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu