Medovník Boženy Brejchové
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 712 kJ / 5 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,55 g |
Tuky | 276,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 713,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Krok 2: Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Z této dávky je asi pět plátů.
Krok 3: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Krok 4: Zarovnáme okraje plátů. Ořízneme je.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Zveřejněno 13. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Moje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Nejnovější recepty
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 3 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 21 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová zmrzlina
Ennia před 18 minutami
Vepřové na houbách a zeleném kari
trdlo před 34 minutami
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 1 hodinou
Bramboračka
david.k před 1 hodinou
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 3 hodinami
Houskové knedlíky
Lubos74 před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 3 hodinami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 4 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 6 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
lada hruška medovník,
recepty ládi hrušky medovník,
vynikající medovník,
recept na karamelový krém na medovník,
medovník ládi hrušky,
recept medovník láďa hruška,
medovník podle ládi hrušky,
jak dlouho vydrzi medovnik,
medovník na plech,
medovník od ládi hrušky,
medovnik lada hruska,
medovník,
dort ala medovník,
medovník bez medu,
medový dort marlenka recept,
tekutý medovník,
medový dort ládi hrušky,
medovník bez vyvalování,
marlenka bez vyvalování
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
med,
tuk hera,
soda jedlá,
mléko kondenzované,
máslo
Komentáře (21)