Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník Boženy Brejchové

Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra1990 Petra1990

Náročný

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 712 kJ /
5 667 kcal
Bílkoviny74,55 g
Tuky276,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,62 g
Sůl0,63 g
Sacharidy713,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut. Krok 2: Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Z této dávky je asi pět plátů. Krok 3: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka. Krok 4: Zarovnáme okraje plátů. Ořízneme je.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.

TIP: A co udělat třeba medovníkové koule

Zveřejněno 13. 11. 2012

Poznámka autorky Petra1990

Místo kondenzovaného mléka lze použít karamelový puding a udělat krém. Já to tak dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník Boženy Brejchové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Vxp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník Boženy Brejchové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Vxp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

S kardinálskymi rezmi u nás tento múčnik vedie...pravidelne pečiem na oslavy, sviatky a pod. V podstate iba s menšou obmenou - do cesta pridávam trochu mlieka, pečiem tri pláty na veľkom plechu a krém z väčšej dávky...(čerstvé foto)

magdalenka: Lepšie sa to s tým mliekom, ktoré pridáš do cesta rozotrie? Asi nie veľa, primerane upraviť mliekom viskozitu?

Veronika.Hrozna: Ja robím iba tri pláty, rozotieram na peč. papier. Linku -prac dosku navlhčím pod papierom, po rozotrení prenesiem papier na plech - veľký. Pridávam mlieko ešte do cesta a krém robím z 1,5 plechovky salka, aj maslo viac...:-8 Takže všetko trochu inak...:-D

magdalenka: Ako veľký plech ? Zdá sa mi to málo na veľký?

Jeden z našich najobľúbenejších múčnikov...pečiem pravidelne na rodinné oslavy...pridala som foto.

Tento recept je výborný. Dělám ho už 3 rokem a vždy se velmi rychle sbaští :-p . Akorát krém dělám z karamelizovaného mléka ;-).

Petra1990: Vím, to už jsi Petro někomu psala;-)

maiva:Nene je jich pět ale opravdu nevím jak to že nejsou vidět.

Pěkný medovník:-p+:yes:také jsem myslela, že jsou tři pláty;-)

Dana61:Děkuju :-)

moc se ti povedl:yes::-D a tento jsem ještě nedělala, tak tisknu a vyzkouším:-p

Suroviny jsou stejné jako v tomto receptu www.labuznik.cz/recept/medovnik-marlenka-bez-vyvalovani-z-apetitu/, podle kterého medovník peču už dost dlouho a je moc dobrý

Tekutý Hydrolyzát 13. 11. 2012 19:57
Petra1990: to neva. taková 22letá šikovná štramajda nemůže zůstat dlouho sama ! :-8

Tekutý Hydrolyzát:No na svatbu jsem ještě mladá :-D

Anna Kocikova:U nás se tak jmenuje včelařka od které med kupujeme :-)

Irrena:No nevím proč není vidět pět ale opravdu jich pět je :-D

:-O:-OI když tuto dobrotu nikdy péci nebudu(levé ručky,nejen jedna:-D:-D)tak bodíka dám už jen pro ten název:-*Takto se jmenovala i má teta Boženka Brejchová z Lipníku n/Bečvou:-K:yes:

Medovník jednou za rok je vynikající:yes::yes::yes:V naší rodině všichni řvou, že je moc sladký:-8Na fotce vidím jen 3 pláty:-OBodík dám protože medovník je mňamka:yes:

Tekutý Hydrolyzát 13. 11. 2012 17:01
Na to že je vám 22járů jste celkem šikovná ! Nechcete si mně vzít a vychystávat mně ?:-K

rebeka:No je vynikající :-)

medovník je skvělý:yes::yes: a tento vypadá, že bude taky:yes::-K;-):-)

Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník, lada hruška medovník, recepty ládi hrušky medovník, vynikající medovník, recept na karamelový krém na medovník, medovník ládi hrušky, recept medovník láďa hruška, medovník podle ládi hrušky, jak dlouho vydrzi medovnik, medovník na plech, medovník od ládi hrušky, medovnik lada hruska, medovník, dort ala medovník, medovník bez medu, medový dort marlenka recept, tekutý medovník, medový dort ládi hrušky, medovník bez vyvalování, marlenka bez vyvalování

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr, med, tuk hera, soda jedlá, mléko kondenzované, máslo

Přidat fotografie receptu