Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Käsekuchen - "pravý" německý tvarohový koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 65 min

105 min (40 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 838 kJ /
4 024 kcal
Bílkoviny143,10 g
Tuky195,05 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,86 g
Sacharidy421,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy (pod těsto můžeme dát pečící papír) a propícháme vidličkou. Krok 2: Ze zbylého těsta vyválíme roličku, vyložíme jí kraj formy a prsty vytvarujeme okraj minimálně 3 cm vysoký. Krok 3: Poté nalijeme tvarohovou masu, uhladíme nebo formou lehce zatřeseme. Můžeme projet špičkou nože, abychom odstranili bublinky, které vnikly do náplně během šlehání. Krok 4: Pečeme ve spodní třetině trouby přibližně hodinu až 70 minut. Čím pomaleji (horkovzdušná trouba zpočátku na 180, později na 160 stupňů), tím méně se nám těsto vyboulí. Ze stejných důvodů je dobré odstranit vzduchové bublinky. Krok 5: Tvarohová náplň: bílky ušleháme s částí cukru, v jiné nádobě smícháme zbylé suroviny a opatrně spojíme.

Zveřejněno 21. 11. 2012

Poznámka autorky Dajda

Přípravek Dr.Oetker Käsekuchen Hilfe je k dostání bohužel jen v Německu, ale nelitujte pár centů na jeho zakoupení, stojí to opravdu za to. Käsekuchen prodávají v každé německé pekárně a kavárně a je to velmi lahodný zákusek k odpolední kávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Käsekuchen - "pravý" německý tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XpGv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Käsekuchen - "pravý" německý tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XpGv

Marie

Komentáře (9)

ivulinka: V každém případě tenhle koláč je klasika a umí ho báječně. Oni si potrpí na odpolední "Kaffee und Kuchen", nikoliv dortíčky ke kafi, ale právě nejrůznější koláče a řezy. Skvělý je také drážďanský "Eierschecke", to je tvarohový koláč, který má nahoře ještě krémovou vrstvu. Až někdy pojedete do Míšně, dejte si ho v kavárně v Muzeu porcelánu. A k tomu kávičku v pravém míšeňském cibuláku.;-)

Němci asi ví co je dobrého:yes:

katyvypl: Je to krémový prášek na bázi škrobu, mléčného cukru a aromatu. Více se vyčíst nedá.

Můžu poprosit o přepis složení toho balíčku Dr.Oetker? Docela by mě zajímalo, co v tom mají. ;-):-D

Recept znám a opravdu se tam dává méně tučný tvaroh;-);-)Je to dobrota, proto dávám bodík:yes:

chocolate: Je to překvapivé, ale podle návodu na přípravku se má dávat tvaroh méně tučný, taky jsem byla zvyklá v náplni tohoto druhu spíše na tučnější. Můj favorit je jihočeský polotučný.

Zlatý klas by se nepochybně hodil, ale já ho vůbec neznám, nikdy jsem s ním nevařila. Pak bych ale přidala více na vanilce, mám ráda intenzívnější vanilkovou chuť. :-p

Dajdi, tvaroh má být méně tučný?Jen se ptám, ptž mám zafixováno, že do podobných náplní platí spíše opačné pravidlo.
Jinak moc hezký recept:yes:.
http://www.oetker.de/oetker/produkte/backen_und_me...
Po prostudování si myslím, že by to možná šlo nahradit Zlatým klasem.

alena.kyp: Alenko, díky, už jsem to taky zjistila a napravila. :-//

Dajdo, oprav si postup při přípravě náplně, máš tam zmatky:-O;-)

Tématické fráze:
drazdansky kolac, německý recept, kässekuchen, nemecke recepty, recepty německy, německy koláč s tvarohem, německý tvarohový dort, kessekuchen, pravý tvarožník, tvarohový koláč, recept německy, kesekuchen, drážďanský tvarohový koláč, nemecky kasekuchen, německýtvarohový koláč, keše kuchen, kaese kuchen, kaesekuchen, tvarohovy kolac kasekuchen, německé tvarohové řezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, máslo, náplň tvarohová, tvaroh plnotučný, vejce, cukr, cukr vanilkový, kůra citronová, mléko,

Přidat fotografie receptu