Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubňáčci

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

micheele

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 528 kJ /
1 082 kcal
Bílkoviny73,15 g
Tuky16,09 g
Vláknina59,25 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,93 g
Sacharidy145,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Krok 2: Brambory očistíme a také oloupeme. Krok 3: Připravenou zeleninu nakrájíme na hrubo. Krok 4: Uzené maso můžeme nakrájet velmi ostrým nožem na malé kousky nebo ho také nastrouháme. Krok 5: Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Krok 6: Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře např.: mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčci tak budou pikantnější. Krok 7: V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit sádlem) a lžící nabíráme směs kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme. Krok 8: Smažíme při mírné teplotě z obou ztran dozlatova. Krok 9: Po usmažení placky klademe na talíř s ubrouskem který obsahuje přebytečný tuk. Krok 10: Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo se syrovou zeleninou.

Zveřejněno 22. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubňáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLpQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubňáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Tajaja: Děkuji za fotečku:-)):-)):-))

Hm, jelikož znám tejajčine chutě :-D:-D:-D, tak vyzkouším ;-);-)

Tak som vyprázdnila zásoby, trocha údeného po vEľkej noci, kaleráb z pivnice a je to :yes::-D Veľmi dobré, stálo to za to státie pri sporáku :-D Díky za recept;-)

zeleninove neznamenaji bezmase :)

Tak to se ti moc omlouvám a jestli máš problém tak ho tam nedávej:-//

To zaradenie mi moc nepasuje:-! Je tam údené mäso:-O:-O

Já bych si je dala i teď na podzim:-p:yes:

Suroviny:
kedlubna, brambory, maso uzené, vejce, mouka hladká, česnek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu