Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na celeru a pomerančích

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 819 kJ /
674 kcal
Bílkoviny6,69 g
Tuky45,00 g
Vláknina15,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,74 g
Sacharidy22,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme na chvíli odležet. Krok 2: Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, pórek a celer na větší kousky. Krok 3: Z pomeranče (omytého) ostrouháme kůru a šťávu vymačkáme. Krok 4: Do většího kastrolu nalijeme zbytek oleje, necháme hodně rozpálit a potom přidáme maso. Opečeme po obou stranách do hněda a přendáme na talíř. Krok 5: Na olej přihodíme zeleninu, orestujeme, přidáme plátky česneku a vrátíme zpátky maso i se šťávou, kterou pustilo. Podlijeme pomerančovou šťávou, vínem a přidáme sójovou omáčku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přikryté dusíme asi 45 minut, dokud maso nezměkne. Krok 6: Podle potřeby můžeme podlít trochou vývaru, ve finále by měla vzniknout mírně zahoustlá, zredukovaná šťávička. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.

Zveřejněno 22. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na celeru a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVr2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na celeru a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVr2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dančo, to vypadá dost chutně, to se ti povedlo a proto máš 4.bod:yes:

rebeka: Pravdu dí má předřečnice, ale tento recept za to nemůže, proto ukládám a dávám druhý bodík!!:-p:-p;-):yes::yes:

naklepeme pěstí, pravíš:-?:-? to půjde dost dobře, zvlášť teď, po tom, co se tady v poslední době děje:-//:-((
:-D:-D:-D:-D hezké jídlo;-):-):yes:

Tématické fráze:
vepřové na celeru, krkovice na pomerančích, vepřové maso na pomerančích, krkovice na celeru, vepřove platky na pomerančich, vepřová krkovice na celeru, vepřová krkovice na celeru, vepřové na pomeranči, vepřové koleno na celeru, vepřové maso celer, vepreve řapíkatý celer, veprove koleno na pomeranci, vepřévé krkovice recept, krkovice porek mrkev celer, vepřová krkovice na pomerancich, veprove platky na pomeranci, veprove koleno na pomerancich, vepřová na pomeranči, vepřové v celeru, krkvice na pomeranči

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, mrkev, celer, pórek, česnek, pomeranče, víno bílé, omáčka sojová, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu