Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní smažené býčí žlázy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 050 kJ /
729 kcal
Bílkoviny112,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 815 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy25,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Býčí žlázy rozkrojíme, očistíme a naložíme na noc do mléka. Krok 2: Druhý den žlázy opereme, osolíme a potřeme chilli omáčkou, necháme v lednici odležet alespoń 2 hodiny. Krok 3: Obalíme v trojobalu (neoplachujeme chilli) a usmažíme.

Zveřejněno 24. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní smažené býčí žlázy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Kp8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní smažené býčí žlázy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Kp8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Já vám tu do toho nechci kafrat, dámy, ale proč je ten recept v kategorii VEPŘOVÉ maso, když to jsou BÝČÍ žlázy?

Anna Kocikova:No mořské potvory také nemusím.Ty býčí žlázy jsem kdysi viděla v masně,no nebyl to pěkný pohled,tak proto se mi to příčí.Jo takhle řízeček z krkovice nebo pikantní kuřátko to já můžu.

dobroučké :yes::-Du nás je jedly do doby, než zjistili co jedí:-S
kadlíku pravdu díš:-D

Kadlik::-D:-D:-D:-D

rihana:
doporučuju nějaké řeznictví!!! U nás se prodávají mražené, kilo za 48 korun. A je to opravdu delikatesa. Jenom škoda, že se po usmažení tak hodně "smrsknou". Asi jako u nás, u chlapů, v ledové vodě...;-)

Kde se dají sehnat. Naposledy jsem je jedla jaké dítě. Jen tak na cibulce a byla to mňamka.

nofrona:Zase děláš chutě:-OMám ještě 3kousky v mrazáku;-)ale šetřím si je:-DJá nevím,já jsem namáčela v mléce přes noc jen jednou a rozdíl jsem nepoznala,takže připravuji bez namáčení.A když,tak už zrovna v nějaké marinádě:-)
Ale zpět ke Tvé baště...paráda:-p:yes::yes::-p:-K

Marie64-kdyby jsi dostala na talíři býčí žlázy upravené na X způsobů,věřím,že by jsi nepoznala,co jíš(pokud by Ti to někdo neprozradil)Je to opravdu velice jemné a chutné masíčko:-)Ale vím,že to vážně někteří nemusí;-)Já bych zase asi nepozřela chobotničku:-O:-D

Norfono. Tak to jsi zaperlila. To nemá chybu a já je taky zbožňuji. Jen je málo kdy dostanu. + bodík 12. PŘÍHODA.

Jednou jsem stál ve frontě u řezníka a všichni přede mnou kupovali býčí žlázy a já se třás, aby se na mne dostalo. Pani za mnou se stále ptala manžela CO TO VŠICHNI CHTĚJÍ ? On nic. Pak se naštval a zařval " Bejčí koule" Pani se málem zhroutila, natekla, zčervenala a utekla z mastny. I tak to někdy je !!!

Anička a Nofrona jsou specialistky přes býčky a za jejich údy dostávají bodíčky ;-):-p:-K

srettka::yes::-D:-D

srettka::-)):-D já to čekala, jinak by to nebylo bez Tebe, ono:-D:-))

a jééje, vstoupenkyně bejčích eunuchů jsou opět v plné polní:-D už se kastruje, máčí v mléku a konzumuje, pomlaskává, chválí... nu což, proti gustu žádný dišpercát:-))

nofrona: Nofronko, jako řízky je mám nejraději, ale to chilli bych vynechala a dala bych nějaké bylinky-my ostré neradi, ale to je náš problém;-) Máš 8.boda:yes:

rebeka:můj taky;-):-D:-D

nofrona: už tam jsou;-), ale jsou vynikající, moc nám chutnají, musím se po nich podívat, také jsem dříve říkala: nee, nee, ale teď tu pomlaskávám, mňamka:-p:-K

Tématické fráze:
smažené býčí žlázy, býčí žlázy, býčí žlázy recepty, recept na býčí žlázy, bejčí koule, recepty na býčí žlázy, bejci zlazy, bejčí žlázy recepty, býčí žlázy recept, recept na býčí koule, byčí žlazy smažene, vepřové žlázy, recepty býčí žlázy, býčí koule recept, recepty býčí koule, býčí žlázy příprava, smažené býčí žlázy recept, příprava býčích žláz, smažené býčí koule, smažené bejčí koule

Suroviny:
býčí žláza, mléko, omáčka chilli, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu