Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kapr ve vinném těstíčku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 388 kJ /
332 kcal
Bílkoviny17,91 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,42 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod. Krok 2: Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko. Krok 3: Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Krok 4: Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autorky suslajda

KL-kávová lžička.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr ve vinném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9jx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr ve vinném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9jx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dana61:kapra mám moc ráda, ale jím ho jen doma, protože mám respekt z jeho kostiček a tudíž jím pomalu a velmi opatrně;-)

rozmarynaH:no já nevím nemám zkušenost dávat do těstíčka solamyl:-8

no také bych si dala:yes::-D:-p ale jsem z naší rodiny jediná:-// nechápu, co mají proti rybičkám:-O tedy vlastně chápu - ty kosti. Jenže oni je mají i ve vyfiletovatém kousku :-D

Pěkná práce:yes:, pohledný talíř. Co myslíš, mohla bych dát místo hladké mouky solamyl:-? Ode mne +12:yes:

Všem děkuji za komentíky:-K

Hanko, pěkný receptík :-p+:yes:

Hani kapra mám v mrazáku....že bych ho vyndala:-?no recept si tisknu a až dojde na kapra,tak vyzkouším:-p:-Da tobě bodík posílám:yes::yes::yes::yes:

Další dobrotka:yes:, to těstíčko hmm no mňam:-p:-p

Šušli parádička, kapra mám v mrazáku a myslela jsem, že vydrží na Vánoce, ale takto teda nevím....;-) Aspoň dávám 6.bod:yes:

děkuji vám za komentíky;-)

rebeka:určitě nemusí:-D:-D

:yes: Dal bych si ho hned. :yes: Paráda.

recept se líbí:-p:yes::yes::-)):-K

Hančí,nech toho;-):-))Mám v mrazáku kapříka,ale bude až o Vánocích:-p
Máš to moc hezké:-Khned bych si dala:-p:yes::yes:

hmm.. a musí to být podkovy.. trváš na tom:-?:-D mám kapří filátka:-8;-)
vinné těstíčko se mi moooc líbí:-K:yes:

Tématické fráze:
kapr v těstíčku, kapr ve vinném těstíčku, kapr recepty v těstíčku, vinné těstíčko, pečený kapr v těstíčku, kapr ve vinném v těstíčku, smažený kapr, kapr recepty smažený, recept kapr v těstíčku, babicovy dobroty kapr v těstíčku, kapr ve vinem testicku, smažené kapří podkovy, kapr v těstíčku recept, smažený kapr podkova, smazeny kapr recepty, smazene podkovy z kapra, těstičko na kapra, kapr v testicku recepty, smažený kapr fotografie, kapr v pikantnim těstíčku

Suroviny:
kapr, víno bílé suché, vejce, koření grilovací, sůl, citron, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu