Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s pomerančovým krémem

Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté rozjasní den.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 575 kJ /
2 767 kcal
Bílkoviny65,16 g
Tuky135,23 g
Vláknina23,98 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 551 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy310,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Krok 2: Na těsto nejdříve vyšleháme bílky na tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme po částech horkou vodu a olej a vždy prošleháváme. Chvíli vše šleháme, až nám trochu pěna nabude. Krok 4: Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Krok 5: Těsto rozetřeme na plech 30x40cm vyložený pečicím papírem. Bude to tenká vrstva, ale nevadí, pečením nabude asi na 1,5 cm výšky (kdo chce vyšší, přidá úměrně surovin nebo upeče svůj osvědčený piškot). Krok 6: Pečeme při 170 °C, trvá to jen pár minut, nevysušit! Krok 7: Vychladlý piškot rozřízneme na 2 poloviny (na šířku, nebo délku – je to jedno). Krok 8: Krém:
Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači). Krok 9: Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink. Krok 10: Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem. Krok 11: Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem. Krok 12: Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu. Krok 13: Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.

TIP: Jak na čokopolevu

Zveřejněno 26. 11. 2012

Poznámka autorky jahoda

Ráda peču s tímto odlehčeným krémem, kdy nádherně vynikne čerstvé ovoce, viz tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/13752-coko-moucnik..., tak tentokráte to bylo s čerstvým pomerančem a bez zakysanky.

Krém krásně voní i chutná, žádná "umělina"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s pomerančovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KJR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s pomerančovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KJR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Řezy vypadají moc hezky. :yes:

Pekl jste někdo v dortové formě ??

Já místo pomerančů jsem rozmixovala malou plechovku mandarinek, která má obsah 314 ml a bylo to taktéž skvělé.:-p

nevím, kde se stala chyba, ale pokoušela jsem je péct 2x, a ani jednou se mi piškot nepovedl, takže do fáze krému jsem se ani nedostala.. už je rozhodně nikdy dělat nebudu! :no:

Recept se mi moc líbil. Udělala jsem jako roládu. Dovolila jsem si přidat foto. Poznatek jedna. Do rolády je toho krému hrozně moc. Poznatek číslo dvě. Tento piškot není vhodný na roládu. Praskl mi. A vůbec mi těsto přijde takové divné. Musela jsem přidat trochu mléka, aby šlo těsto před přidáním sněhu trochu zamíchat. Upečené je takové tuhé, není drclé, ale není krásně nadýchané. Na můj vkus je v receptu moc různých chutí. Příště buď jen mák, nebo jen kakao. Krém je ovšem vynikající. Osvěžující a lehký.

Trochu jsem inspirovala a připravila na bázi tohoto receptu dort, se kterým jsem také sklidila na návštěvě velký úspěch, a dokonce mi ho vyfotili! Krém je opravdu úžasný, lehký. Kdysi jsem dělávala plněné pomeranče, kde se vařil krém z pomerančové šťávy a dřeně, žloutků, cukru a želatiny, která nebyla tehdy prakticky k sehnání. Studený krém se pak také smíchal se šlehačkou. Bylo to strašně pracné a někdy želatina nezafungovala a krém neztuhl. Tenhle nápad s Olé pudinkem je opravdu skvělý a rychlý. Takže srdečné díky za nápad. :yes:

vyzkoušela jsem minulý týden na oslavě tyto řezy a sklidily velký úspěch,jen se po nich zaprášilo:-D je to mňamka,navíc rychlé.doporučuji:yes::yes:

Musím doporučit tuto dobrotu a přidávám foto.

jahoda: Přesně jak říkáte - mazlit - všechno chce své, za pomerančový krém dík, při nejbližší příležitosti vyzkouším.:-K

nunak:Takovéto "buchty" dělám tak že ušlehám žloutky s cukrem pak olejem a nakonec po částech, ne najednou mouku s práškem a dobře vyšlehaným sněhem z bílků,ještě se mi nestalo že by se něco nepovedlo ;-)

Vypadá luxusne :-)

Zdenka1: zase jiná varianta, jiná chuť - ale vypadá to suprovně:-p;-)
Díky za fotku, mám radost:-8:-K

Receptík jsem mírně upravila, vynechala jsem kakao, puding jsem použila kokosový, polevu bílou. Ovšem ten pomerančový krém, tak ten je přímo luxusní:-p:-p:-p. Přidávám foto a zasloužený bod:yes:

nunak: bohužel s Tebou nemohu souhlasit, osvědčilo se mi právě nejdříve zamíchat zlehka sníh a potom teprve samozřejmě po částech mouku se zbývajícími sypkými surovinami.
Musíš se s tím těstem tak nějak "mazlit":-*, jen obracet vařečkou nebo stěrkou těsto, až je mouka pěkně promíchaná s ostatními surovinami:-8
Žádné hrudky se takto nemohou udělat, právě naopak, když přidám nejdříve mouku, je mnohem větší pravděpodobnost, že hrudky budou (sněhem je již nerozmícháš).

Nic neklesne a směs je pěkně nadýchaná.
Je to možná Tvoje zkušenost, já Ti ji neberu. I Tvůj uvedený postup je na Topkách v některých receptech.
Způsobů, jak udělat stejný piškot je několik, např. šlehat celá vejce do pěny, to ale trvá trochu déle a potom do této směsi zamíchat - opět zlehka zbýv.sypké suroviny.
Jde o to, co pro Tebe znamená "zlehka", nemůžeš samozřejmě sníh zašlehat mixerem, nebo 5min. zamíchávat do těsta.

Já prodávám pouze recepty, co mě nezklamou a vzhledem k tomu, že nejsem žádný profík, tak vím, že se musí povést i ostatním.

Takže závěr: stojím si za tím, že tento postup blbost není:-*

Čauky nunak, někde se asi stala chyba při přípravě, možná sníh nebyl šlehaný dotuha?;-(;-)

Postup je k tomu, aby se ingredience přidávali postupně, např. věta - Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva a kakaem. - je absolutní blbost. když přidám sníh a až pak mouku, tak se vám udělají hrudky v těstě, které se sice dají rozmíchat, ale naopak sníh pak jako by tam nebyl, poté jsem musel ještě zalít mlíkem , abych to mohl alespoň rozetřít na plech :-)http://www.toprecepty.cz/recept/30379-rezy-s-pomer...

Hned bych si dala.:-p:yes:

Bezva, určitě vyzkouším:-K

:yes::yes: To musí být mňamka:-D ukládám , vyzkouším

Tak to musí být dobrota, ukládám do oblíbených a určo vyzkouším,posílám bodíček:-O:-O:-O;-):yes::yes::yes:

Parádní, krásný zákusek:-p

:-*:yes:Tak ten musí byť....

To je nádhera:-O!!! Kdy já to všechno ochutnám?:yes::yes::yes::-K

mňááám to musí být lahůdka:yes::-D tisknu a udělám :-p

Naprosto úžasná kombinace... hořká čokoláda a pomeranč:-p To přítel zbožňuje...Právě jsem si vytiskla a při nebližší příležitosti vyrobím...:yes:

Dlouho jsem tě tu neviděla:-O:-). Opět krásný kousek:yes:, no a ten krém:-p:yes:;-)

Super recept;-)

:-p Jahůdko, to by mi asi chutnalo:yes:;-)

:-p:-p;-):yes: krásný moučník Jahůdko;-):yes:

Tématické fráze:
pomerančový krém, řezy na plech nejnovější recepty, řezy na plech z krémem, řezy s krémem, řezy na plech s krémem, piškotové řezy s krémem, pomerancovy krem do dortu, buchta s pomerančovým krémem, dort s pomerančovým krémem, řezy na plech s kremy, luxusní ovocné řezy s krémem, pomerančové řezy, pomerancovy rez, rostlinná šlehačka rama, pomerančový krem dortovy, dýňové řezy s želatinou, recept na pomerančový krem, pomerančové řezy, moučník, piškot s pomerančovým krémem, čokoládový dort s pomerančovým krémem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, olej, mouka hladká, prášek do pečiva, mák mletý, kakao, pudink vanilkový, cukr moučkový, šťáva pomerančová, rama cremefine, čokoláda hořká, olej, marmeláda

Přidat fotografie receptu