Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovský guláš doktora Solferna

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 715 kJ /
1 127 kcal
Bílkoviny160,36 g
Tuky11,81 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy56,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Krok 2: Zapráším mletou paprikou. Krok 3: Přidám worčestr a rajčata (pokud použiji rajčata z konzervy, je nutné guláš osladit jednou či dvěma lžičkami cukru). Krok 4: Následují nakrájené papriky a feferonky (jedna feferonka ochutí guláš velmi decentně a neohrozí nikoho, dvě dodají jídlu lehce ostrou chuť, tři papričky doporučuji pouze dřevorubcům a horníkům a více papriček pak všem hubám plechovým). Krok 5: Poté vložím na kolečka nakrájenou klobásu (zde doporučuji klobásu dobře prouzenou, neboť guláši dodá kouřovou vůni pekla). Krok 6: Podliji červeným vínem a dusím, dokud maso nezměkne (asi 90 minut). Krok 7: Guláš samozřejmě hlídám a podlévám vývarem. Podávám s knedlíkem, těstovinami či chlebem.

Zveřejněno 2. 12. 2012

Poznámka autora evosheek

Tento guláš si velice oblíbil doktor Solfernus, který jakožto právní zástupce Pekla, musel mít jazyk jako břitvu. Proto si před každým soudním jednáním s hříšnou duší dával tuto specialitu. Samozřejmě, že feferonek v tomto guláši bylo tolik, že pro obyčejného smrtelníka byla tato dávka nebezpečná. Jen jednou si dovolil pozřít tento pokrm lakomý a hltavý kulak Nedožerov. Co to s ním provedlo, není známo, ale po celém Pekle byla od té doby tato hříšná duše známá pod přezdívkou Pšoukající plamenomet.

(c) Evosheek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovský guláš doktora Solferna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GOV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovský guláš doktora Solferna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GOV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-))Závěr v poznámce mě rozesmál;-):-DA receptík zaujal:-p:yes::yes:

Podle popisu a surovin musí být pekelně dobrý:yes:

:yes::yes:

vypadá to na pekelně dobrý gulášek:-p:-p.budu muset dát příkaz do pekelné kuchyně k uvaření.taky to bude chtít soudek dobrého chlazeného piva.:yes::yes:

Guláš můžu na všechny způsoby a ten Tvůj čertovský musí být:-O:yes:

:yes::yes::yes::-D:-D:-D

po čertech dobrý gulášek;-):-p:yes::yes: s úctou rebí-rarášek:-D:-D;-):yes:

:-D jsem se pobavila :yes:, mě by čertovský gulášek určitě chutnal.

Tématické fráze:
jak vylepšit guláš, doktor lakomý, čertovský gulášek, doktor solfernus, pekelný guláš recept, čertovsky, pekelný guláš, mistr solfern, jak vylepšit guláš recept, čertovske nazvy jidel, pekelný bramborovy gulas, hovezi gulas kulak, čertíkovský guláš, hovezi gulas od mistru kucharu, námořnický guláš v konzervě, jak vylepšit guláš z konzervy, sůl doktor, doktor klobasa, recepty doktor e, certovskej gulas

Suroviny:
kližka hovězí, klobása pikantní, cibule, víno červené, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika sušená sladká, sádlo, omáčka worcesterová, sůl, pepř, bujón, feferonka

Přidat fotografie receptu