Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 919 kJ /
459 kcal
Bílkoviny5,11 g
Tuky36,45 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 769 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy24,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek a cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Líčka odblaníme, omyjeme, osušíme. Takto připravená líčka osolíme, opepříme a necháme v chladu asi 2 hoďky odpočívat. Krok 3: Na pánev si dáme rozehřát olej a líčka zprutka opečeme ze všech stran. Krok 4: Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. K výpeku z masa přidáme sádlo. Krok 5: Pak přidáme cibuli a orestujeme do zlatova ke konci přidáme česnek. Krok 6: Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a pomalu dusíme. Krok 7: Když je maso už skoro měkké přidáme sušená rajčata, nasekané kapary a necháme dusit dokud není maso úplně měkké. Krok 8: Kdo chce zahustí trochou jíšky, kde chce jen sosík nechá být.

Zveřejněno 2. 12. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DKy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DKy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Pěkně jsi"pomalila";-)Neodmítla bych pozvání:-p:yes::yes:

To musi byt neuveritelne dobre..presne dle mych chuti :yes::yes:

moc se mi líbí recept:-p:-p:yes::yes::-K:-))

ještě jednou děkuji:-K

Á, tarhoňa byla:-p. Na líčka jsem u nás opravdu nenarazila, zkusím se mrknout ještě v Makru, jestli je nebudou mít tam. A ta pečená rajčata jsou opravdu skvělá, ráda s nimi vařím. Dovedu si chuť dobře představit:-p:yes:

Líčka mám moc ráda:yes::yes::-p

Ze všech hlavních surovin mám doma jen ta líčka, ale to mi nebrání dát za tuto úpravu 7.bodíčka :-p;-):yes::-K

Tomu říkám krásně nafoceno:-)). Hezky celý talířek. I z blízka je to fajn, ale někteří fotí jen z blízka a nenafotí celý talíř. Já nepotřebuji mít jídlo pod lupou a vidět i strukturu masa:-//:-D, ale hezky se podívat jak to vypadá celé;-). Jsi šikovná, fajn recept:yes:

Děkuji vám za komentíky:-8

Samé dobré věci, krásný recept a moc povedené fotky;-):-):yes::yes:

rebeka: ještě, že ti vlhne jen oko..:-D!! Mi mokne klávesnice, ale líčka tady taky nemamo:-//. Ovšem, poměrně drahá kližka je, takže super. Hani a ta tarhoňa je tááák fotogenická!!:-p

Vyměnila jsi fotečky, tato fotečka ;-)je krásná Hani

Líčka nemamo, nikde nejsou, nevím, odkud máte zdroje holky? Nemám ponětí, jak chutnají, ale Hani, ty to máš vždy vše hodně jedlé:-K;-)

sunny.sofi: no, je to dost podobné kližce, jen bych řekla, že líčka jsou taková jemnější;-)

jejda, jejda... to je krása:-K:-):yes: oko vlhne, srdce jásá:-K:-D rajčátko a kapary líčka krááásně doladí:-K;-):yes:

Tématické fráze:
pomalu dušená kližka, hovězí líčka polreich, uprava hovězích líček, jak odblanit licka, hovězí líčka úprava, polreich hovezi licka, polreich líčka, pomalu pečená líčka, hovězí líčka recept polreich, kližka pomalu pečená, pomalu pečená kližka, recept na pečené hovězí líčka, pomalu dušené maso, jak odblanit kližku, jak odblanit hovězí líčka, hovězí líčka recepty, dušená líčka, recepty na úpravu hovězích líček, hovězí líčka a videorecept, licka z kližky

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, česnek, rajče pečené, kapary, olej olivový, sádlo, sůl, pepř mletý, jíška, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu