Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Davidův hovězí guláš z kližky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dawaa

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 355 kJ /
2 475 kcal
Bílkoviny308,85 g
Tuky44,04 g
Vláknina96,15 g
Cholesterol 605 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,50 g
Sacharidy188,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den 1.:
Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Krok 3: Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Krok 4: Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Krok 5: Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Krok 6: Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnout, pokud není určený k okamžité konzumaci. Krok 7: Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny pdležet, chytne tu správnou chuť. Krok 8: Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.

Zveřejněno 5. 12. 2012

Poznámka autora Dawaa

Dejte si pozor po přidání papriky, že nesmíme dlouho nechat na ohni hrnec, ale co nejdříve zalit, aby vše nezhořklo !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davidův hovězí guláš z kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KEl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davidův hovězí guláš z kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tak hlavně , že svíčkovou nezahušťujete bramborem nebo chlebem vy "ekšperti" na vaření!:yes: Já zapomněl ta není dobrá odležená...;-)

gulasovaric 1. 9. 2013 10:18
proti gustu... ale zahustovat gulas moukou nebo chlebem? a to si nedovedu predstavit co udela s tim zahustenym gulasem odstati 2 dny. ja v zasade zahustuju gulas masem. a kdyz varim gulas pro vic lidi napriklad 10-15 s omezenym rozpoctem tak prihodm na zacatku par brambor

Takže když přidáme jednu, promícháme ji s masem a tu druhou přidáme hned potom a zalijeme vývarem

Dawaa: to chápu, ale v receptu píšeš..přidáme část cibule...a kdy pak přidám ten zbytek?

přesně tak, protože cibule je tolik, že se nedá na jedné pánvi usmažit, trvalo by to věčnost

Zajímavý recept..už to čtu po 3, ale nějak jsem to nepochopila..přidáme část cibule...třeba z 1 pánve a pak co s tou cibulí na 2 pánvi?

Neznámý 8. 12. 2012 00:00
Ty blbečku, guláš, kterej je zahuštěnej moukou není dobrej, v tom má autor pravdu !!! a zkus to udělat s bobkovými listy, vyzkoušel jsem to a je to perfektní chuť

Když neumíš zahustit guláš moukou, tak neraď ostatním co mají dělat. Recept si měl dát do kategorie pro začátečníky pod názvem "Hovězí na divoko" - 4-6 bobkových listů ?!?!?!?:-((

Tématické fráze:
gulas z klišky, guláš s klišky, zahušťování chlebem, klížka recepty, hovězí guláš videorecept, zahuštování guláše chlebem, hovězí guláš z klišky, nejlepší recepty z hovězí kližky, hovězí guláž, kližka recept, guláš z hovězí klišky, zahuštování guláše, hovezí klizka, nejlepší guláš z kližky, hovezi klizka recept, recepty z hovězí kližky, recepty z hovězí kližky, guláš z kližky video, hovezí guláš zahuštěný cibulí, recept kližka

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kost hovězí, citron, sádlo

Přidat fotografie receptu