Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 043 kJ /
249 kcal
Bílkoviny12,32 g
Tuky17,06 g
Vláknina4,03 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy10,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu. Krok 2: Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena. Krok 3: Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.

Zveřejněno 9. 12. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Siven americký je v našich vodách introdukovaným druhem. Původně se vyskytoval ve východní části Severní Ameriky. Způsobem života tu připomíná pstruha obeného - stejně jako on se vyskytuje v řekách, potocích a chladných čistých jezerech. Některé populace migrují i do moře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/138P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven plněný Nivou v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/138P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

casino: Ne!:-!:-!:-!:-!:-?:-?:-? Teď jsem si přečetla o restaurantu , tu pasáž o "nezapomenutelném kulinářském zážitku"- tak jak slíbili, tak se stalo! :-D:-D:-D:-D:-D:-D ;-)

Veronika.Hrozna:
Ryby mám rád a není než nad dobře udělanou rybku:yes:
Kdysi jsem pozval mladé do, v té době asi v Ol. nejlepší, restaurace http://www.entree-restaurant.cz/o-restauraci.html
V odkazu m. j. stojí: každý host naplno vychutná nezapomenutelné gastronomické zážitky.
Vše bylo OK.
Nezatracuji např. "popel z borovicových jehlic"... ale především nezapomenu na Kapra na černo!
Předložili mi cosi už od pohledu odpudivé (ale která rybka se na vás bude z talíře křenit, že) v jakési kolomazi. Vonělo to lépe než vypadalo... Říkám si, vypadá to divně, ale to zvládneš... Tedy až do okamžiku, kdy se ke mně zákeřně přitočil číšník s omáčníkem! Stačil jsem jen vyhrknout "Co je to tady, probůh, cítit?!!!" a ta kreatura na talíři byla polita KEFÍREM z omáčníku 8-(
Od té doby když se někde mihne, jinak sympatický, Forejt tak mám po náladě...
No a teď když si chceme naplno vychutnat nezapomenutelné gastronomické zážitky, tak jezdíme do Přerova, do Brna nebo do Zlína :yes:

casino: Já i když ryby nemusím, tak proti pstruhovitým rybám, nemám námitek.;-) Mě se zdá, že by to mohlo být dobré. Minule tady byl takový recept s bažantem a sýrem a jak to bylo dobré, když jsem ten obrblaný recept uvařila! Takže paní Casinová-do toho!:-*

Zdenda P. píše: "Ryby a sýr se nedávaj dohromady: Nikdy, prostě nikdy!!!"
***
Dnes v tisku, od dalšího guru, rcp na "Siven s kysaným zelí a koprem"8-(
I rozproudila se u nás debata...:-8
Paní casinová prý že to uvaří...:-O
Ale ona toho naslibuje... ;-)
No, uvidí se, že :-)

Vypada to velmi lahodne :yes::yes:

Rybka vypadá velice lákavě:-KNeodmítla bych kousíček:-p:yes:

:-O krásná rybička:-p:-p:yes:

sunny.sofi:To byl fakt siven přes celý pekáč, ale měla jsem ho jen pro sebe. Dojídala jsem později, nedalo se to sníst najednou.;-)

Siven je skvělá rybka a kombinace se slaninou a nivou musí být ňamka.:yes::-p:yes:
Snad jen, že jeden siven by u nás byl jen na jednu porci, jsme prostě ryboví :-D:-D:-D

Jani recept si ukládám, rybičky mám moc ráda a s nivou jsem ještě nezkusila.
Posílám bod:yes::yes:

krásnéééé, nenechala bych se prosit a hned bych si dala, krásné foto:-p:-p:yes::yes::-K

yanull::-D:-D:yes:

Jakmile jsem název viděla, hned jsem si řekla, že další rybka od Remků z kuchyně "připlula" a já za ni posílám 7. bod, pak jeden také sobě, že jsem to trefila dobře ;-):-):-K:yes:

Bibinka: Víš, že jsem si to taky myslela? Ale fakt jsem ji kupodivu nijak víc necítila. Samozřejmě, sýr si lze určit podle sebe.;-)

Jani, rybička jako z katalogu a povídání o Sivenovi je bezvadný. Kdybych o dělala pro sebe, dala bych si méně výrazný sýr, myslím, že Niva je chuťově tak silná že potlačuje rybí chuť;-)Jinak o máš jasně za 6.boda:yes:

Tématické fráze:
siven americký recept, pstruh na slanině s nivou, pstruh s nivou, siven recept, siven recepty, plněný pstruh nivou, siven americký recepty, pstruh se slaninou a nivou recept, pstruh plněný nivou, recept na sivena amerického, pstruh plněný s nivou, příprava sivena amerického, ryba s nivou a anglickou, recept na siven americký, pečený pstruh plněný nivou, recept siven americky, štika na slanině s nivou, siven rybi, zampiony plnene nivou a obalene ve slanine, štika plněná nivou

Suroviny:
siven, sůl mořská, citron, česnek, sýr niva, slanina anglická, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu