Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí na šalvěji

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 834 kJ /
916 kcal
Bílkoviny161,25 g
Tuky20,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 448 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy7,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky. Krok 2: Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se nevejde všechno na pánev, obalit těsně před vložením, jinak se bude mouka lepit. Krok 3: V hlubší a širší pánvi rozpálíme máslo, do kterého přilijeme trochu oleje, aby se nepřepalovalo. Maso ze všech stran postupně opékáme do hněda a pak jej vyjmeme. Krok 4: Do výpeku přidáme najemno nakrájené šalotky a listy šalvěje, necháme obojí zesklovatět a vrátíme zpět maso. Podlijeme vínem, necháme částečně vypařit a poté při dušení podléváme již pouze mírně vodou nebo vývarem. Dusíme do změknutí masa. Krok 5: Nakonec vlijeme smetanu, provaříme a dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Můžeme podávat třeba se šťouchanými brambory, noky nebo těstovinami.

TIP: Šalvěj v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Myslím, že není třeba k tak jemnému masu přidávat žádné výraznější ingredience, bohatě postačí chuť šalvěje a vína.

Inspirovala jsem se v časopisu Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Dana61:To byla náhoda, normálně ho tady ani nemívají:-S

1974andrea: Andrej, tak to je opravdu dobrá cena:yes:prostě máš štěstí,já jim odmítám platit tak vysoké ceny, ať si ho tedy nechají, ale až narazím na solidnější cenu... tak mňam:-p

1974andrea:Andrejko,toto jsou pouze orientační ceny od do,záleží,z jaké části zvířátka to masko je.Ale je také rozdíl v obchodech:-SV marketu telecí bývá málokdy.V pátek mi volal mužíček z malé soukromé masny,že mají telecí,jestli má vzít-kýta 350,-,kližka(nožina)220,-a hrudí 180,-.Nakonec přivezl hovězí zadní za 199,-.nekup to;-)že jo:-D

Anna Kocikova:Ale Ani, to je cena za telecí hrudí nebo kýtu, ne? Tohle je levnější nožina.;-) Zadní hovězí tu máme za 230,-Kč

Krásná dobrůtka:-K:-p:yes:Máš to Andri i na tom talíři velice hezky upravené:-*Ne nadarmo se říká,že se jí i očima;-):yes:
Teda děvčaty,je vidět,že ty ceny masa jsou všude jiné:-/Cena telecího se tady pohybuje mezi 300-400,-kč a hovězí kližku máme za 146,-.Když se vaří jen pro dva,tak to jde:-)

Dana61:Danuš, tady měli tu nožinu za 189,-Kč, levnější než hovězí kližka;-)

jaj, to je dozajista mňamka:yes::-D telecí je prostě skvělé, no cena už tolika né - u nás bylo ve slevě za 320,-Kč:-D šmejdi:-//

Krásný recept:yes::yes:
a luxusní foto = jasný bod:-)

Na tomto bych si zaručeně pošmákla:-*:-p:yes:

yanull:Janulko, kdepak, měsíčci mají smlouvu se mnou:-D. Ještě dneska dopoledne nebyla pod sněhem, ale teď už je. Ovšem té to moc nevadí, trhám ji celou zimu;-)

varilamyskakasicku:To samé jsem si také říkala, kam pro tu šalvěj Andrejka šla, jestli nedělá byznys s "12-ti MĚSÍČKY":-)) a ode mne také za dobrůtku 12. bodík ;-):-p:-K:yes:

no, tak to je luxusní masko:yes::yes::-K

1974andrea: pěkné masíčko, mne ale irituje ta krásná šalvěj, jejda, ta je:-p:-K:yes:

ANDY:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova:JANI TAK U NÁS telecí mají v masně běžně :yes::yes::yes::yes:kdykoliv tam jdu mamjí ho;-)

Tématické fráze:
telecí kýta cena, telecí nožina, telecí zadní, maso na salveji, telecí zadní recepty, telecí kýta na šalvěji, telecí maso na šalvěji, luxusní telecí recepty, hovězí nožina, teleci orech recept, telecí zadní recept, telecí kýta recept, top recepty telecí kýta recepty, recepty z teleciho mas, telecí nožina recept, teleci maso se šalvějem, recept na telecí roládu na salveji, telací nožina, recept na telecí, nožina

Suroviny:
maso telecí, cibule šalotka, šalvěj čerstvá, víno bílé suché, smetana na vaření, sůl, pepř bílý mletý, mouka hladká, máslo, olej

Přidat fotografie receptu