Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachnička 5 v 1

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanyss hanyss

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 704 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny13,16 g
Tuky210,76 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,03 g
Sůl10,00 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar. Krok 2: Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže. Krok 3: Cibuli, česnek a anglickou nakrájet na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch klademe stehna a křídla. Prsa ne, ta doporučuji schovat třeba na steaky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 stupňů tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme. Krok 4: Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava. Krok 5: Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned "sežrat". Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka. Krok 6: Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.

Zveřejněno 12. 12. 2012

Poznámka autora hanyss

Takto mi vznikne luxusní pečená kachnička, vývar pro další použití, úžasné škvarky, sádelko a ještě zbudou prsa pro další luxusní oběd. Jako přílohu doporučuji dušené červené zelí (najdete v mém dalším receptu) a karlovarský knedlíček.

P.S. Kachny se mi rozmrazují, tak pak dodám i foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachnička 5 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqgK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachnička 5 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqgK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nerobila som celú kačicu, tú by som jedla týždeň. :-D Ale stehná som urobila podľa receptu a musím pochváliť. Tuku tam síce bolo na môj vkus veľa ( to sa ale dá predpokladať, je tam ešte aj slanina okrem kačaciny ), ale ten sa dá odstrániť a chuťovo je mäso dobré. Jednoduché a chutné. :yes:;-)

Nadja:no jde o množství zjískané hmoty.ono se toho sádla z toho zas tak moc nedostane a takhle je toho mnohem víc se stejnou chutí.mě to pak vydrží až pět měsíců a to ho používám často.a škvarky jsou taky chutnější.

hanyss: "...kousky dáme do kastrolku zalijeme 1/2 oleje " - proč na škvaření sádla dáváš olej? A to ještě půlku, asi sklenice = půl litru. :-?
Kousky sádla stačí na začátku podlít trošičkou vody, jen než pustí vlastní sádlo.

:yes::-*:-K

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
vyvar z kachny, jak rozporcovat kachnu, pečená kachnička, kachnička prsa, jak rozporcovat králíka, pomalu pečená kachnička, jak rozporcovat veprove maso na závitky, křupava kachnička, recept na pečenou kachničku, rozporcovat, rozporcovat kachnu, recept pečená kachnička prsa, nejlepsí vývar z kachny, pět v jednom, kacnicka recept, nejlepší kachnička, jak rozporcovat kachny, rozporcovat kačicu, za jak dlouho schovat vývar, kachnička s knedlíky, jak rozporcovat kachnu na ctvrtky

Suroviny:
kachna, cibule, česnek, slanina anglická, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu