Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory se smetanou

Zbyly vám uvařené brambory ve slupce? Výborně! Máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné a skromné, leč velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře ze zužitkovaných přebytků. Stačí jen doplnit zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 040 kJ /
1 922 kcal
Bílkoviny35,04 g
Tuky120,68 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,41 g
Sacharidy160,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme slaninu, pórek, koření a jemně osmahneme, zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali vajíčko a ochutíme sójovou omáčkou. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky a smícháme se směsí. Krok 3: Naložíme do zapékacích misek a jemně posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 4: Zapékáme asi 20-30 minut - až je smetana ztuhlá.

Zveřejněno 14. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxry

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxry

Marie

Komentáře (9)

Pavlinka: Pavlínko máte pravdu, olivový olej patří do studené kuchyně a slunečnicový bohužel taky. Tak mě to učili celý život a je to pěkně dlouho. Potom jsem četla tabulky, při jakých teplotách se tuky přepalují. Nejhůře je na tom olivový a slunečnicový olej, výrazně lepší je olej řepkový a nejlépe je smažit na sádle. ONY TO TY NAŠE BABIČKY VĚDĚLY !! Já smažím i na másle se špetkou oleje aby se nepřepalovalo, mám doma i GHÍ - přepuštěné máslo, ale kde mohu, hlavně na řízky používám sádlo.
Ale........někde jsem četla, že i olivového oleje je několik hodně druhů a mezi nimi i vhodné ke smažení. Ale kdo se má v tom vyznat. :-D;-)

právě peču,držte palce:-D

Používám olivový olej i na smažení a nikdy jsme s ním neměli problém.

Pavlinka 4. 7. 2013 14:47
Omlouvam se ale na olivovem oleji nikdy nesmazte,je to olej ktery se pouziva zastudena!!!! Na salaty a dresing.jinak se to prave chystam delat Tak doufam ze si pochutname ale samozdrejme na Slunecnicovem oleji:-)):yes:

dekuju, davam bodik :yes:, je to mooooc dobre, misto slaniny jsem dala tofu

Vynikající. Včera jsem dělala a jen se po nich zaprášilo:-p

Vypadá to skvěle a zároveň jednoduše..určitě zítra zkusím a ozvu se jak to dopadlo ;-)

Tyhle brambory už jsem dělala a nemájí chybu:-pjsou skvělé....:yes:

Dobrá den je mi 14 let a hci umět sama vařit bez pomoci tak doufám že tajto bude dobrý protože já to chci udělat rodičům aby na mě poznali že taky něco umím bez pomoci už jsm ev pubertě a každá holka v pubertě chce něco užitečného udělat por rodiče bez žádné pomoci. Tak doufám že budete přidávat novejší a novější recepty děkuji vám Nikol. :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Tématické fráze:
zapečené brambory se smetanou, zapečený pórek se smetanou, zapékané brambory se smetanou, zapečené brambory se smetanou a šunkou, kluci v akci zapečené těstoviny, zapečené brambory kluci v akci, zapečený brambory se smetanou, zapečené brambory s vajíčkem, zapečený pórek s bramborem, zapečené brambory s pórkem a smetanou, zapečené brambory, zapeceny brambory, zapečené brambory se sunkou a smetanou, zapečený pórek s brambory, zapekane brambory s vajickem, kluci v akci zapečené brambory, recept brambory se smetanou zapečene, zapečené brambory na smetaně, kluci v akci zapékané brambory, brambory se smetanou

Suroviny:
brambory, slanina, cibule, pórek, smetana, sýr, vejce, olej olivový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, majoránka, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu