Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté, křehké a to díky dobře okořeněné marinádě.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 315 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 300 min + 24 hodin marinování

315 min (15 min příprava + 300 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 588 kJ /
2 531 kcal
Bílkoviny250,34 g
Tuky144,68 g
Vláknina10,07 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,66 g
Sacharidy53,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme. V suché pánvi na mírném plameni necháme na provonět všechno sypké koření. Krok 2: Nasypeme do mixéru. Přidáme med, teriyaki omáčku, citronovou šťávu, stroužky česneku a promixujeme. Nakonec přidáme olivový olej. Krok 3: Takto připravenou marinádou ze všech stran potřeme maso, vložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Krok 4: Druhý den vložíme maso i s marinádou do nádoby na pečení. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme při 140 °C (horní a dolní ohřev) 4 hodiny. Krok 5: Poté odkryjeme a dopékáme 1/2-1 hodinu. Průběžně poléváme výpekem. Krok 6: Podáváme s přílohou dle chuti, třeba se šťouchanými brambory s mrkví a fenyklovým salátem.

TIP: Jehněčí maso - nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 19. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXpX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXpX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

V pátek naloženo , v neděli upečeno... výborný sváteční oběd, recept doporučuji. Já jsem jen při podlévání vodu kombinovala s červeným vínem :-D

lysohlavka 23. 12. 2016 16:02
Výborné! Já jsem tedy pekla přes noc , celkem cca 13hodin na 100°C, pak hodinu bez pokličky na 200°C, místo fenyklového salátu jsem zkusila červenou řepu s křenem, bo jsem neměla fenykl. Bylo to hrozně dobrý, díky za recept.
:yes:

Opravdu skvělá marináda, doporučuji. Dnes jsem pekla naložené jehněčí a marináda to výborné maso povýšila na výjimečnou lahůdku :-)

Ojojój!!! To mi nějak uniklo!!:-O:yes:

Úžasné:yes::-*, moc se Ti to povedlo, o fotkách už se ani nezmiňuju, ty jsou krásné vždycky ;-):-K

aisha:ďakujem, tak to asi tú omáčku kúpim, za vyskúšanie podľa tvojich slov stojí;-)

tejaja: Klidne ji vynech..ja ji pridavam do hodne jidel, mame ji moc radi..vyborna je v kombinaci se sezamovym olejem, skvele se hodi na marinady na vsechny druhy masa..chutove je podobna sojove omacce..dekuji..:-K:-K

Spagetko, dekuji za odkaz..:-K:-K

spagetka: Ďakujem ;-):-D

tejaja: Teri, tady dávám dkaz na recepty, kde je ta omáčka využitá http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=te...

Krásny recept, vďaka spagetke za upozornenie, nemala som pred sviatkami čas tu byť často...určite vyskúšam, pridávam k obľúbeným, len sa chcem spýtať na teriyaki omáčku, musí byť ? Nechce sa mi ju kupovať kvôli tomuto jednému jedlu, alebo mi radšej povedz, kde ju ešte môžem použiť. Ďakujem, bodík dávam, tu niet čo diskutovať ;-):yes:

nádhera, holky už všechno napsaly a já souhlasím. Aisho luxus:-p:-p:yes::yes:

úžasnééééé:yes::-D no a ruce jsou přece příborem králů;-)

Moc vsem dekuji za komentare..:-K:-K..uz nic nezbylo, prave jsem olizla posledni kost..:-8..bylo to vazne dobre..;-)

Rebi, to jsi muj clovek, ja take nejradeji dlabu rukama..vic pak chutna..:-D

rebeka::-D:-Dmáš pravdu:-8

suslajda: já bych se snad příborem ani nezdržovala.. jako barbar.. rovnou a rychle.. zájemců je moooc:-8:-D:-D:-D

Tématické fráze:
pečený jehněčí krk, marinovane jehneci, pečené jehněčí koleno, pomalu pečené skopové, jehneci pecene, pečene jehněci, jehněčí na ohni, pomalu pečený jehněčí hřbet, skopové maso pomalu pečeně, naložené jehněčí, vyborne jehněči, pomalu pecena jehneci kyta, pomalu pecene skopove maso, jehneci recepty, marinada na skopovy zebra, pečené skopové dle vanka, pečené skopové maso marináda, marinování jehneciho, pečené naložené jehněčí, jnehneci marinovane

Suroviny:
maso jehněčí, koření hřebíček, jalovec, skořice mletá, koření nové koření mleté, římský kmín mletý, koriandr sušený, kardamom, med, omáčka teriaky, česnek, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř drcený

Přidat fotografie receptu