Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 384 kJ /
809 kcal
Bílkoviny76,66 g
Tuky32,74 g
Vláknina41,30 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,20 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dostal jsem dáreček, pečící sáčky, prý ať vařím bez tuku... No, překonal jsem nedůvěru, a vyzkoušel. Nahrubo jsem nakrájel menší hlavičku zelí, do ní přimíchal pokrájené brambory, nakrájel cibuli, přidal na špalíky pokrájenou mrkev, na kostky nakrájené uzené, vmíchal rozmražené houby... Osolil, opepřil, pokmínoval. Krok 2: A když se nikdo nedíval, přidal dvě lžičky rozpuštěného husího sádla. Krok 3: Vzniklou směs jsem dal do pečícího sáčku, a na stupeň 4 v plynové troubě, na plechu, pomalu dusil, či jak to nazvat. Něco málo přes hodinu. Krok 4: Výsledek mne mile překvapil, prolnutím chutí, vůní. Asi budu pečící sáčky používat častěji! Příprava jednoduchá, akorát jsem furt do trouby čuměl, nevěříce tomuto způsobu přípravy.

Zveřejněno 27. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Recept mě velice zaujal. Nemám ale pečící sáčky, zkusím udělat v pomalým hrnci. Pak podám zprávu.

pipre: Toto mám od tety, byla RNDr. houbařka (pěstovala hřiby i v miskách v laboratoři). Říkala mi: Ochutnej kousek holubinky z klobouku - pálí, vyhoď jí, nepálí, JE JEDLÁ. Jedinou podmínkou je bezpečně poznat holubinku. A kdo jí nepozná, ať raději nechodí do lesa:-((:-!

Pečící sáčky jsou skvělé,je potřeba péct na nižší teplotu.Já do sáčku naskládám brabbory na menší kousky,kuřecí nebo vepřové na nudličky,jakoukoli zeleninu dle vlastní fantezie včetně cherry rajčátek.Vše jemně přisolené a okořeněné.Ke kuřecímu masu kápnu trochu olivového oleje.:-p:-K

Ivusa: Také si myslím, že pokud se sáček připeče, tak je to teplotou. Myslím, že i na sáčcích je uvedeno, že by teplotya v troubě při pečení neměla přesáhnout 220;C. Některé sáčky se propichují, než se vloží do trouby, na některých ale propíchnutí není uvedeno a to jsem trnula, že mi praskne v troubě :-D...Zkoušela jsem to bez propíchnutí, ale raději jsem snížila teplotu a vydrželo to :-)

:yes::yes::-p

Recept dle mých chuťových kanálků:yes::-p,ale houby sbírám jen co znám:-),ale obdivuji ty co znají více druhů hub :yes:;-),mám v mrazáku mojí houbovou směsku a tak určitě vyzkouším,ještě taky musím zakoupit ty sáčky:-S:-)):-K.

Ivusa:tak takových vás moc není.Já znám lidi co sbírají,ale nejedí.Že by nedůvěra ve vlastní schopnosti?

:-Khoubičky miluju,ale bohužel nesbírám....nepoznám je, ale pokud někdo houby zná a vaří z nich ráda si pochutnám.Recept se mi líbí a pečící sáčky používám také ...je z nich chutné jídlo a hlavně se tolik nemusí drhnout pekáč:-):-)Zezačátku se mi také sáček připékal:-O ,myslím si že je to teplotou v troubě.Stačí péct sice trošku dýl, ale na méně stupňů.;-)

Zdar Kadlíku. Už jsem myslel, že se navyskytuješ. ;-) A ty sem vtrhneš zase s takovou dobrotou.:yes: Já tyto houby neznám, tak je nesbírám,ale jsdl jsem holubinky a byly sqělé.:-p

Vypadá to hodně jedle:yes:+ Pečící sáčky občas používám. Někdy s hotovou směsí, ve které jen zamíchám to, co chci péct a také sáčky bez kořenící směsi, kde si dám vlastní koření.
Kadliku, po holubinkách se mi stýská už mnoho let. Naposled jsem je jedla, když žil ještě můj otec a jemu jsem věřila, že od něho je mohu jíst. Od té doby jsem si netroufla ochutnat od nikoho.

Kadlik: Jseš můj člověk:yes::yes::yes:

jirholu: No.jasně,to mělo patřit Oskerusce, omlouvám se hluboce:-K:-K:-8

Kadlik:jo to když mi poprvé přinesl muž ty zelené holubinky, tak jsem pátrala všude, jestli si ze mě nedělá srandu :-D:-D:-D:-D

Oskeruska: atlas je na motivaci, ale pak chce tu houbu vidět naživo, a víckrát... to se nedá naučit během chvilky. Ale výsledek stojí za to!

jarda Kadic: takové holubinky nazelenalé, s tím popraskaným kloboukem... to je žrádlo!!! Smažené na řízek, nebo jenom opečené na sádle... nebo menší vcelku v octě!!!:yes:

Tématické fráze:
čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka dvoubarvá recept, zelí s houbama, recept čirůvka dvoubarvá, čiruvka dvoubarvá, hřiby se zelím, bramborové špalky s uzeným, pecici sacky jak pouzivat, vepřové nudličky v pečícím sáčku, recepty z čirůvky dvoubarvé, atlas hub sk, houby havelky mám ráda maso recepty, zelí s hřiby, pečicí sáčky co a jak v nich péct, červené zelí s brambory a uzeným, jak udělat zelí ze sáčku, co udelat z ciruvek, zelí s hřibama, mohu péct uzené maso?, čirůvka havelka na kmíně

Suroviny:
zelí hlávkové, brambory, krkovice uzená, houby, mrkev, cibule, sůl, pepř, kmín celý, tymián sušený

Přidat fotografie receptu