Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák po chunansku

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie419 kJ /
100 kcal
Bílkoviny4,10 g
Tuky0,72 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,20 g
Sacharidy13,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky. Krok 2: Rozpálíme olej a restujeme cibuli. Krok 3: Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z každé strany. Po ogrilování dáme bokem. Krok 4: Do orestovné cibule přidáme zázvor a česnek, promícháme, přilijeme sojovou omáčku, sherry, vývar a cukr. Krok 5: Promícháme a vložíme tuňáka. Krok 6: Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 10 minut. Krok 7: Po 10 minutách odklopíne, přidáme plamen a odpařujeme tekutinu dokud omáčka nezhoustne. Tuňáka stále přeléváme omáčkou. Pokud máte rádi ostré, omáčku dochutíme chilli.

Zveřejněno 27. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák po chunansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVL6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák po chunansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

jo: vývaru, který máte, podle receptu může být zeleninový - ten bych dala já,ale určitě i třeba rybí nebo drůbeží. Hovězí bych nevolila, je silnější. pro vysvětlení - mám vždy v mrazáku několik druhů vývarů, takže není problém

60ml vývaru:
ale (z) čeho?

Recept vypadá dobře, posílám bod:yes::yes::-). Pro mne to bohužel není, prostě mi tuňák chutná jen v konzervě:-):-(

:-p:-p:yes::yes:

:yes::yes:

Velmi lákavé:yes::yes::-K

Tak tohle určitě zkusím... Jenom váhám - mraženého tuňáka z Kauflandu, nebo chlazeného od Varmuži? Tam jsem ho obdivoval nedávno. Překrásné stejky!!! Teda... i cenově. Moc jsem váhal, jestli si dát v mé oblíbené hospůdce 32 piv, nebo si koupit kilo tohoto masíčka!!!;-)

vypadá to nádherně, u nás ryby můžeme:-p:-p:yes::yes::-)):-K

:yes:;-)

Tuňák vždy a všude :yes::yes::-p

Tuňák vypadá jako syrová ryba kouzelně, ale už ji po jedné zkušenosti nikdy nechci, ale máš to pěkné Vašku:-K:-p:-p:-K

Tuňák je jediná ryba, která mi nechutná. Nicméně v tomto provedení jsem ho ještě nejedla a vypadá božsky;-)

Á, tak tady ho máme tučnáka:-D, teda tuňáka. No vypadá to nádherně, hned bych zakrojila. Tyhle asijské chutě já můžu k jakémukoliv masu. Super:-p:yes:

:yes:delikatesa:-*:-K:-K:-K

kujííí:-K:-K:-K, zas jsem chytřejší, nechtělo se mi guglit a zeměpis je moje velmi slabá stránka hned po pracovním vyučování:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
tuňák recept, tunák recepty, tunák- recepty, tuňák v troubě, kure po hunansku recept, recepty tuňák v celku, tuňak, tunák pečený v celku, pečený tuňák v celku, recept tunák, kuře po chunansku, kure po chunansku recept, recept na tuňáka, top recepty- tunák, recepty na tunaka, recept na přípravu tuňáka, kure po hunansku, recepty tunak, pečený tuňák v troubě, recepty z tuňáka

Suroviny:
tuňák, česnek, zázvor, cibule, omáčka sojová, sherry, vývar, olej, sůl, cukr, chilli

Přidat fotografie receptu