Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 587 kJ /
1 096 kcal
Bílkoviny175,03 g
Tuky37,39 g
Vláknina5,39 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 1,61 g
Sůl3,84 g
Sacharidy14,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Česnek utřeme se solí a rozdrceným tymiánem. Tuto směs vetřeme řádně do filetů z tilápie. Krok 3: Necháme v chladu asi 30 minut. Krok 4: Poté obalíme v trojobalu. Krok 5: Olej rozehřejeme zprudka na plechu v troubě a poté vložíme obalené filety vedle sebe na takto rozehřátý plech dozlatova osmažit - pozvolna a stejnoměrně. V průběhu smažení filety otočíme a smažíme dál. Výhodou je, že jsou všechny filety krásně stejnoměrně usmažené (poté filety ještě papírovou utěrkou zbavíme přebytečného oleje) a máme tak čas se věnovat jiné činnosti v kuchyni. Podáváme se salátem nebo s bramborem nebo s kaší.

Zveřejněno 28. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWzk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWzk

Marie

Komentáře (20)

Vladimír: děkuji Vladimíre:-K

Vladimír 5. 11. 2013 21:33
Koupil jsem , tilapii živou v rybařství Tisova, na Sokolovsku , tam ji pestuji.
Opravdu super ryba,malo kosti- má jen žebra a není tučna.Chutná líp, když nebyla zmražená, vjetnamcí tam nakupovalí po 100kg.
tady je čislo na pevnou do toho rybařstvi +420 351105361.:-p:yes:

perfektní to musím zkusit:yes::yes::-K

:yes::yes::-p

Myslím. Že jsem od Vas viděl řízky v troubě i na pečícím papíru. Chutná oboje. :-p

Děláme to stejně a jsme spokojeni :-O:yes:

rebeka: díky, Nadi,uložím si, i když se mi zdá to smažení, jak dělám i podle Ivulinky rychlejší a efekt je stejný, v podstatě to dělám na plechu, nechám olej rozehřát, dám řízky na rozehřátý olej, zprudka osmažím, pak ztlumím teplotu a smažím dál v troubě, něco, jak má Ivulinka, že se vlastně vyhnu prskání nebo přepálení na pánvi, ale pravda je, že ten pečící papír tam pak budu asi dávat, i když trochu pokapaný olejem, je to pak asi bezvadný, vyzkouším:-K

rebeka: díky Nadi, já nevím, jak smaží a co smaží Yanull, ale nám chutná nejvíce to, co zde popisuji, ale nejsem sama, ale každý máme své "vychytávky" a jak říkám vždy, vyzkoušet se má všechno:-))

Ivo, vypadá to věru lákavě, ale já způsob smažení dělám podle yanull.. tak nám chutná nejvíce;-)
+1;-):-K:yes:

:-p pochutnala bych si:yes:

magdalenka: zkus Magdi, olej si dej podle sebe a odsaj kuchyňskou utěrkou, není to vůbec přepálené a máš doma čistou kuchyň;-)

:-p:-p:yes:

varilamyskakasicku: Ďakujem za ochotu, ja smažené veci obmedzujem, ale milujem...určite tento tvoj spôsob vyskúšam.:-K

magdalenka: Magdalénko dám oleje tolik, aby byly rybky do poloviny /můžeš i do čtvrtiny/ ponořené do rozpáleného oleje, pokud je potřeba při smažení olej přidat, přileju zase, ale když jsou rybky /řízky z čehokoliv/ pak hotové, není olej vůbec připálen.. a nestojíš u toho, už to ani na pánvi nedělám,když je porcí hodně smažím jen a jen na plechu:-K

Tématické fráze:
tilapie recept, recept na tilapie filet, tylapie, recepty na filety z tilapie, smažené rybí file tilápie, tilápie filet, smažená tylapie, tilapie, filety z tilapie, filet z tilapie, jak upravit tilápii, telápie, jak připravit tilapii, tilapie recepty, smažená telapie, filé tilápie, filet tilápie, smažené tilápije, smažená talápie, tilápie filety

Suroviny:
tilapie, česnek, tymián čerstvý, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu