Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy

Punčové řezy nás potěší nejen na oko, ale také na chuti. Piškotový korpus je promazán pikantním džemem a dochucen punčovým rozvarem. Skládání jednotlivých pásů vytvoří dokonalou mozaiku. Před servírováním necháme řezy odležet, aby dosáhly intenzivní chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 756 kJ /
4 005 kcal
Bílkoviny55,22 g
Tuky32,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 869 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy809,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zltky naslahame s cukrom, pridame vodu a preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec jemne (uz len rucne) zamiesame z bielkov a stipky soli vyslahany tuhy sneh. Krok 2: Pecieme na plechu 30x40 cm vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure pri 180°C asi 15-20 minut. Upecieme 3x takyto piskotovy korpus. Nechame vychladnut. Krok 3: Pripravime si puncovu polevu zmiesanim vsetkych prisad. Vychladnuty korpus natrieme polovicou dzemu. Nezabudnite odstranit papier na pecenie. Krok 4: Druhy plat pozdlzne rozdelime na 7 pasikov cca 3,5 cm. Styri ostanu nenamocene a tri namocime do pripraveneho puncu. Krok 5: Pasiky namacame po jednom. Punc je dobre si preliat do plechu s krajom, lepsie sa pasiky v tom namacaju. Pracujeme rychlo, aby sa pasy velmi nerozmocili lebo hrozi ich polamanie...( dobre je pozriet si spominane video). Krok 6: Na korpus natrety dzemom ukladame striedavo pasiky - suchy, namoceny. Pritalacime k sebe. Krok 7: Zvysnym puncom opatrne polejeme namocene pasiky. Nenamocene pasiky piskoty sa navlhcia od tych namocenych nerovnomerne a tak vznikne mozaika. Krok 8: Natrieme druhou polovicou dzemu a prilozime tretim korpusom. Krok 9: Cely zakusok zatazime, najlepsie cez noc. Krok 10: Potom urobime polevu zmiesanim vsetkych prisad. Miesame, kym je poleva pekna, hladka. Naniesieme na korpus a rozotrieme rovnomerne na zakusok. S polevou pracujeme rychlo, pretoze ma tendenciu skoro zhustnut. Krok 11: Pozdlzne prekrojime zakusok na tri casti a krajame cca 1,5 cm rezy.

TIP: Tipy pro pečení dokonalých a chutných moučníků

Zveřejněno 30. 12. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KBR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dneska vyzkouším. Už se na punčák moc těšíme. Máme ho moc rádi ;-)

punčák je výborný,
já místo marmelády používám jahodovou přesnídáfku.:-))

Zítra vyzkouším nikdy jsem ho moc nemusela ,ale změnilo se to když jsem ho jedla u tchyně a byl vynikající a recept podobný :-8

pipre:moje ani velmi nie, ale manzel a dcerka maju radi, tak som im ulahodila :-)

Ach jo, moje kdysi moc oblíbené zákusky:yes: Což o to, miluji je dodnes, ale dnes spíš jen uďobávám :yes::yes::yes:+

Tématické fráze:
puncove rezy, puncove rezy recept, punčové řezy recepty video, puncove rezy video, puncoverezy, recept na puncove rezy, puncovi rez, korpus na puncove rezy, punc rezy, puncove rezi, recept puncove rezy, mail konstans-papier.com.pl loc:cz, falešný punc, punčové řezy videorecept, punc rez, mail konstans.com.pl loc:cz, zákusek punc, jednoduchy recept puncovi rez, jednoduchy puncovi rezy, řezy recept

Suroviny:
vejce, voda, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, rum, voda, sirup malinový, šťáva citronová, aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, potravinářské barvivo červené, marmeláda

Přidat fotografie receptu