Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 272 kJ /
1 738 kcal
Bílkoviny178,82 g
Tuky94,32 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 627 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy39,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Vepřovou kýtu si nakrájíme na řízky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Skládáme do připravené misky, prokládáme nachystaným česnekem a pokapeme olejem. Zavřeme a necháme do druhého dne v lednici. Krok 3: Na pánev dáme rozpálit 2pl oleje. Krok 4: Nachystané plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, osmažíme z obou stran na oleji,přidáme všechen česnek z misky, podlejeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka. Krok 5: Cibule si očistíme, nakrájíme na hrubší půlkolečka. Krok 6: Játra si omyjeme, nakrájíme na kousky. Krok 7: Na pánev si dáme rozpálit olej, na něm krátce orestujeme nachystané cibule, přidáme játra, opepříme stáhneme teplotu a restujeme do měkka. Krok 8: Játra musíme hlídat, jakmile z nich po píchnutí vidličkou nevytéká krev, máme hotovo a odstavíme. Jinak nám játra tvrdnou. Krok 9: Hotová játra odstavíme a po chvilce cca 2 minuty osolíme promícháme a ještě chvilku necháme stát.

TIP: Jak ochutit játra na cibulce

Zveřejněno 30. 12. 2012

Poznámka autorky nofrona

Podáváme s rýží. Na plátky masa vrstvíme játra s cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n62l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n62l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vladěna 9. 1. 2013 14:39
Něco podobného jsem jedla v 1982 na brigádě v NDR. Říkalo se tomu "Shein stuck" (nevím to přeložit), a podávalo se to s hranolkama, rýži a zeleninovou oblohou. Pro nás to byla neskutečná mňamka. Dělala jsem už moc krát, jen jsem nikdy nedávala česnek a nikdy mi to nechutnalo jako to v NDR. Včera jsem vařila podle Tebe a je to ono. Díky.

:yes::

Ještě jednou děkuji:-K:-)

Komentář nettřeba, bodík peláší k ostatním:yes::yes::yes:

Moc dobra kombinace, vypada to hodne jedle!

Jana Remkova: má to krásné Markétka, velmi bezvadné, ráda takto také kombinuji, není to stejné a parádní to má holka naše:-K;-):-K

Ty vždy příjdeš s něčím velmi originálním. Moc se mi líbí ta kombinace jater a vepřového masa a foto je naprosto k sežrání:-):-p

nofrona:Nofronko, pěkné a proto 10.bod:yes:

Díky:-K

Taky se mi recept moc líbí;-):yes:

:-p:-K:yes::yes:

:-p:yes:

:-p:-pvypadá to na pěknou dobrotu:yes::yes:

:yes::yes::-p:-K

Holky těší mě váš zájem o recept:-)
snad vám bude chutnat a přidáte fotku;-)

magdi děkuji:-K

Tématické fráze:
přírodní vepřový plátek na česneku, přírodní vepřová játra, prirodni veprova jatra na cibulce, jatra prirodne, jatra plátky, přírodní vepřové maso na česneku, přírodní řízek na česneku, přírodní plátky z jater, přírodní vepřová játra s cibuli, vepřový játra sos, jak na přírodní plátek do měkka, vepřovy platek s jatrovy přeliv, prirodni vepřová jatra plátky, vepřová játra přírodně na cibulce, plátek z jater, játrové plátky, rizky na cibulce, prirodní na jatry, vepřový játra,přírodně, jatrove prirodni platka

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, pepř, sůl, olej, olej, mouka hladká, vývar, játra vepřová, cibule, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu