Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 112 kJ /
1 700 kcal
Bílkoviny14,39 g
Tuky126,86 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,45 g
Sůl6,00 g
Sacharidy58,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a necháme asi 2 hodiny uležet. Krok 2: V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit. Krok 3: Maso zprudka opečeme ze všech stran. Krok 4: Opečené maso vyndáme a orestujeme cibulku, maso vrátíme a pečeme dál. Přidáme nadrcený česnek, podlijeme vínem, dáme bujón a přiklopené pomalu dusíme do měkka. Občas promícháme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem je-li potřeba.

Zveřejněno 1. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWXB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWXB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

spagetka:jsem ráda, že chutnalo a děkuji za vyzkoušení a fotečky:-K;-)

Já jsem líčka dusila v papiňáku cca 40 minut na plynu, ale věřím, že pokud má někdo elektrický sporák, tak stačí i méně a nechat dojít na zbytkovém teple z plotýnky.

spagetka: spagi - já Ti to věřím,:-) jen mě překvapilo, že jsou líčka tak brzy měkká. Jak jsem psala, v PH je to jinak.;-):-)

maris: Maru ještě to bublalo těch 10 minut, co jsem to vypnula, takže 35 minut a je to měkké, fakt.

spagetka: spagi, vážně stačilo dusit jen 25 minut ? Já jsem je dělala v PH, tak to nedokážu odhadnout, ale nikdy bych neřekla, že stačí tak málo;-):-)

Hani chutnalo:-K:-K:-K. Jen jsem to udělala malinko jinak: kvůli sušenému rozmarýnu jsem maso naložila do 2 dcl vína, dala ten rozmarýn, pepř sůl. Zbylým vínem jsem podlila masíčko při dušení a i zbytkem marinády. Vývar jsem měla vlastní. Dusila jsem dohromady asi 25 minut, česnek jsem přidala až asi 10 min před dokončením, aby vůně nevyprchala. Pak jsem vypnula sporák a nechala ještě 10 min.
No a jako přílohu mám bulgur a rýži, neb mi zbyly, mamka bude mít brambor. Kažopádně díky za skvělý recept a ukládám.:yes::yes::yes: Přidám s dovolením fotky.

hm hm to si tak někdo pochutnává:yes::-D

Dělám stejně skopové, je to moc dobrá kombinace, určitě vyzkouším i líčka, zatím posílám bodík:-p:yes:+11

spagetka:přeju aby u vás chutnalo, jako u nás;-);-)

Jsem vyndala masénko na rozmrazení a už se teším ;-);-):-p:-p

Všem děkuji:-K

:-p:-p:yes:

krásný recept, mňam:-p:-p:yes::yes::-K

:-p:-p:yes:

Líčka mám ještě na mrazáčku a tento recept se mi líbí;-):-p:yes:

Pořád jsem na líčka nikde nenarazila, ani v Makru je nemají. Tak můžu jeno masíčko závidět. Ale v dobrém;-):yes:

:-p:-p:yes::yes:

suslajda: a zase ta provokativní líčka, jsem zvědavá, jestli na ně někdy natrefím. Věřím, že je to dobrý, proto 3.bod:yes:

Vseho tak primerene,jednoduse vynikajici!!

spagetka:ano Ladi je špenát:-K:-K

luxusní maso, krásný recept;-):-):-K:yes:

Mňááám, líčka jsem si před vánoci nakoupila, přímo nasyslila:-D:-D ;-):-p:yes::yes: A v rohu to zelené je špenátek? Nevidím na to pořádně :-8:-8:-8

Tématické fráze:
hovězí líčka pohlreicha, líčka na česneku, hovězí na rozmarýnu, hovezi licka v papinaku, telecí líčka na cesneku, hov. líčka na víně, hov.líčka, hov.líčka na víně, hov lička na vině, hovězí líčka apetit, hovězí lička na víně-recept, dušená hovězí líčka, hovězí licka, hovězí líčka na víně, hovezi na vine a rozmarynu, líčka v papináku, dušené hovězí na česneku, dušené hovězí podle pohlreicha, hovězí na červeném víně, hovězí na česneku podle pohlreicha

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, špek, máslo, česnek, rozmarýn, víno červené, sůl, pepř mletý, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu