Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 930 kJ /
1 178 kcal
Bílkoviny71,86 g
Tuky58,72 g
Vláknina6,35 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 2,44 g
Sůl5,92 g
Sacharidy87,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné klobásy. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Přidáme čerstvou nebo sušenou šalvěj, muškátový květ, sůl a pepř. Krok 2: Krůtu naplníme takto připravenou nádivkou, zašijeme a poklademe vločkami másla a podlijeme uzeným vývarem z krkovičky. Krok 3: Pečeme přikryté - pozvolna - v troubě cca 2,5 - 3 hodiny. Postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne samo oddělovat od kosti. Nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Rozporcujeme a podáváme s bramborem.

TIP: Jak upéct krůtu?

Zveřejněno 1. 1. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Náš pejsek - miniretrívr Míša- čekal a seděl celou dobu u trouby, nešel ani ven, dávám jedno foto těsně před dokončením pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgY7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

varilamyskakasicku: Ivčo, to musí být dobrota...:-p Plnila jsem podobně kuře, tak tuším..:-p:yes::yes:

danka1965: takj pak dejte vědět, kdyby se Vám zdála řídká, přidejte toust´nebo trochu strouhanky, ale podle potřeby dál pak..

varilamysickakasicku: díky moc za radu. Krůta je zatím v mrazáku, čeká, až bude nějaká větší sešlost. Nádivku vyzkouším asi i do kuřete, vypadá ohromně dobře:yes::-p

:-O no teda, vypadá to moc jedle:-p:-p:yes:

Bibinka: Jani, dostal jednu větší kost a pak masíčko, to bylo radosti, kňučel,:-)) když jsme ji porcovali, že jsme to málem nerozkrájeli.. zatím takhle vyváděl poprvé:-K

chocolate: :-D díky, nám nějak stávkoval, nešel ani ven, čekal, až bude.. že si počkal.. úplně mi skučel, nikdy to ještě neudělal..:-);-) my měli Silvestra:-D

varilamyskakasicku:Ivčo, bafan u trouby nemá chybu;-).

danka1965: danko, krůta měla 3600 g, tak bych do té nádivky použila dvojnásobné i větší množství, buď bych přidala pak větší množství vinné klobásy, nebo uzeného masa, dala bych buď toustový chleba nebo rohlíky cca okolo 18 plátků toustového chleba a i mnohem více vajec, asi bych i já příště udělala nádivky radši více, ona se pak dá péci nádivka, co zbude i vedle v pekáčku ještě, tedy určitě dejte všeho více i za cenu toho, že jí bude větší množství a dáte ji ještě dopéci vedle, ona samotná nádivka je moc dobrá.;-):-K

Dobrý den, můžu mít dotaz, jak asi byla krůta velká? Nikdy jsem nepekla krůtu vcelku a dcera zrovna dostala krůtu cca 7,5 kg, tak jestli do ní budou stačit tyto ingredience, nebo to chce např. té vinné klovásy a toustového chleba si připravit více. Díky a posílám bod, neboť recept vypadá velmi lákavě a určitě ho vyzkoušíme.

Kruta s vuni uzeneho, tak to byla urcite velka dobrota !

jojoj - úžasné:yes::-D

Tak to bude dobrota, Ivčo! Hned bych zakrojila. . .:-p:yes:+

varilamyskakasicku:Ivi, moc pěkný recept, fotky, ale nejlepší je ten retrívr u té trouby-doufám, že dostal kousek, když byl tak trpělivý:-D;-)a vyčkával celou dobu pečení. Máš hezký 10.bod:yes:

moc se ti to povedlo, Ivo.. všechno;-):-):-K:yes::yes:

Moc povedené, Ivi!!:-p

Tématické fráze:
plněná krůta, uzená kruta, nádivka z vinné klobásy, uzená krůta recept, uzená krůta recepty, jak udit krůtu, jak upeci krutu, pomalé pečení krůty, jak pripravit krutu, nápln z vinné klobásy, recepty krůta uzená, krůta recepty pomalé pečení, krůta s masovou nádivkou, vinná klobása z krůtího masa, krůta cena, krůta cena, nejlepší nádivka do krůty, jak se peče celá krůta, recepty plnena kruta, plněná krůta recepty

Suroviny:
krůta, chléb toustový, klobása vinná, krkovice vepřová, vývar z uzeného masa, vejce, šalvěj čerstvá, ořech muškátový, sůl, máslo, vývar z uzeného masa

Přidat fotografie receptu